”Za njim u Juventusu nitko neće pustiti suzu”, piše talijanski novinar

 NDERIM KACELI Nurphoto Via Afp
POJAČANJE ILI NE?

‘Nikome nije jasno zašto ga Ten Hag želi, jedan je od najnepopularnijih, on je poni u utrci čistokrvnih konja‘

Vjerojatni prelazak Adriena Rabiota na Old Trafford nije svakome dobro legao
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 13:41

Manchester United je ovog ljeta tražio pojačanja u veznom redu, a vijesti iz Engleske govore da je jedno pronašao u Adrienu Rabiotu. ‘Crveni vragovi‘ su postigli dogovor s Juventusom oko odštete koja bi trebala biti 15 milijuna funti, odnosno oko 17,8 milijuna eura, a još se čeka da se klub s Old Trafforda dogovori s igračem oko iznosa njegove plaće.

Kako je United uvijek pod velikom pažnjom engleske javnosti, tako je i ovaj transfer proteklih dana sagledavan sa svih strana, a zanimljiv tekst je napisao talijanski novinar Alvise Cagnazzo za Daily Mail.

On ističe kako nitko u Juventusu neće biti tužan ako Rabiot ode u United, odnosno da je on samo jedan od nekoliko grešaka koje je napravio Fabio Paratici, aktualni direktor u Tottenhamu, dok je radio sličan posao u ‘Staroj dami‘. Rabiot je postigao 6 golova u 127 nastupa za Juventus, ali važnije od toga je da nije pokazao da je dovoljno dobar za igru na najvišoj razini.

image

Adrien Rabiot bi karijeru trebao nastaviti u Manchester Unitedu

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

"Erik ten Harg će dovesti jednog od najnepopularnijih nogometaša Juventusa u Premiership i uštedjeti Juventusu oko 6 milijuna funti godišnje koliko on zarađuje. Zašto ga nizozemski trener želi nikome nije jasno - on može igrati na krilu, ali tamo se ne osjeća najbolje, ne snalazi se najbolje u obrani, a nije mu dobra ni napadačka statistika. On se najbolje osjeća kao jedan od para središnjih veznih igrača", piše talijanski novinar.

Cagnazzo podsjeća kako su u PSG-u doživjeli svojevrsno olakšanje kada je Rabiot prešao u Juventus prije tri godine, ponajviše zbog njegove majke Veronique koje se sukobila s mnogima u klubu, a koja ga i dalje zastupa.

"Rabiot je sramežljiva zlatna ribica u akvariju mesožderki, poni u utrci čistokrvnih konja, mrlja na čistom staklu. Njegovo prisustvo na terenu poznatije je po gustoj kosi nego po njegovim igrama", zaključuje se u tekstu na Daily Mailu.

Linker
19. travanj 2024 15:49