OLI SCARFF Afp
NASTAVLJA BRILJIRATI

‘Nisam htio slaviti, pa tu sam rođen‘ Pogledajte što je čudesni Haaland napravio Ronaldu, Sheareru...

Iza njega nalaze se Cristiano Ronaldo, Mohammed Salah, Luis Suarez i brojni drugi velikani
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 08:59

Erling Haaland je s nova dva pogotka protiv Leeds Uniteda u 17. kolu engleske Premier lige došao do brojke od 20 pogodaka ove sezone. Ne samo da je vodeći strijelac prvenstva već ima i impresivne brojke u usporedbi s najboljim napadačima koji su igrali diljem engleskih travnjaka. Tamošnji mediji postavili su zanimljivu tablicu u kojoj je Haaland nakon odigranih 17 kola na boljem učinku od imena kao što su Cristiano Ronaldo, Luis Suarez pa čak i Alan Shearer, a kompletnu grafiku pogledajte OVDJE

Osim nevjerojatnog golgeterskog učinka, Haaland je pridobio pažnju okupljenima na stadionu Leedsa, Elland Roadu tako što nije proslavio svoje pogotke, “Bilo je planirano. Nije mi se dalo slaviti. Rođen sam u Leedsu i poštujem klub", rekao je Haaland pa nastavio:

"Naravno, slavio sam s Jackom (Grealish) jer su to bile dvije fantastične asistencije. Mama i tata su bili na stadionu. Kad sam bio mali imao sam dres Leedsa s Eirikom Bakkeom na leđima i dres Cityja s tatinim imenom", prenjele su Norveške novine riječi ovog 22-godišnjeg napadača koji se 2000. godine rodio u Leedsu dok je njegov otac Alfie Haaland nastupao za klub. Kad je imao tri godine, vratili su se živjeti u norveški Bryne gdje je Erling napravio svoje prve nogometne korake.

Pogotke s utakmice Leeds United - Manchester City pogledajte OVDJE

Linker
21. svibanj 2024 05:53