AFP
Klopp nakon odličnog starta

‘Nismo htjeli sudjelovati u cirkusu, svatko ima svoj put, a evo tko su naša najveća pojačanja‘

Jürgen Klopp zadovoljan je što njegova momčad nije apostrofirana kao favorit za naslov prvaka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. rujan 2021. 13:08

Liverpool je na Anfield Roadu opravdao ulogu favorita protiv Crystal Palacea, a momčad menadžera Jürgena Kloppa i nakon pet odigranih kola ne zna za poraz u novoj sezoni. Londončani su ne tako davno znali nekoliko puta zaredom šokirati Redse na njihovom travnjaku, no ovoga puta gosti nisu imali previše izgleda za iznenađenje iako su prema prikazanoj igri zaslužili postići barem počasni pogodak.

Salah i društvo su drugu utakmicu u nizu upisali pobjedu 3:0 te po deveti puta zaredom savladali Crystal Palace koji je od zahtjevnog suparnika postao omiljena mušterija Liverpoola.

Mogu protiv svakoga

Nakon prošle sezone u kojoj je šampionske ambicije Kloppove momčadi uništio nestvaran broj ozljeda najboljih igrača povratak prvenstveno Van Dijka opet je učinio od Redsa sastav koji u elitnom razredu engleskog nogometa može pobijediti bilo koga i bilo kad. U odnosu na glavne suparnike Liverpool za sada ima i jednu prednost što ga nitko previše ne apostrofira kada je u pitanju naslov prvaka. Cristiano Ronaldo, Jack Grealish i Romelu Lukaku gurnuli svojim transferima Manchester United, Manchester City i Chelsea u prvi plan, protiv čega Klopp očito nema ništa protiv. Uostalom itekako je po spomenutoj temi znakovito razmišljanje njemačkog stručnjaka.

image
AFP

- Nismo željeli sudjelovati u “cirkusu” malo je reći velikih transfera koji su se u Premier ligi dogodili ovog ljeta. Svatko ima svoj put i način razmišljanja, a za mene trenutno nije bilo nikakve potrebe za nekakvim suludim trošenjem novca u ljetnom prijelaznom roku. Naša najveća pojačanja su povratak ozlijeđenih igrača. Ne treba uopće apostrofirati koliko za našu igru znači Van Dijk, a ne znam što bi to trebali kupovati kada je napadački dio momčadi u pitanju, ako Salah, Mane, Firmino i Jota nisu kvaliteta, onda ne znam što je kvaliteta, ključno je da nas zaobiđu ozljede, a ako bude potrebno sigurno da ćemo nakon nove godine znati reagirati na tržištu oko dovođenja igrača, za sada za to nema nikakvog razloga - istaknuo je Klopp.

Sadio Mane po običaju je bio nerješiva enigma za obranu londonske momčadi. Senegalski majstor postao je prvi igrač u povijesti Premier lige koji je devet puta zaredom poentirao protiv istog suparnika za 100. gol u dresu Liverpoola. Mane je do 100 golova u dresu Liverpoola došao nakon 224 nastupa.

Veliko dostignuće

- Ovo je za Manea veliko dostignuće s obzirom na povijest koji ima ovaj klub, privilegij je što sam mogao toliko dugo biti njegov menadžer i raditi uz njega da postane još bolji, 100 je samo broj, no Mane nije samo strijelac već je igrač s izuzetnim radnim navikama i od krucijalne važnosti za napadački aspekt naše momčadi - zaključio je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Iako nakon samo pet odigranih kola nema nikakve potrebe donositi nekakve povijesne zaključke Liverpool barem malo podsjeća na onaj nepobjedivi stroj od prije dvije sezone koji je na rijetko dominantan način nakon 30 godina čekanja osvojio naslov prvaka i doslovno pomeo konkurenciju u Premier ligi. Do nove reprezentativne stanke kada su u pitanju prvenstvene obveze, Redsima slijedi gostovanje kod odličnog novaka u ligi Brentforda, a potom na Anfield stiže Manchester City u derbiju koji će barem donekle dati odgovor na pitanje od kakvog su materijala satkane oživjele Liverpoolove šampionske ambicije.

Linker
18. travanj 2024 12:17