Danny Drinkwater 

 CRYSTAL PIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Crystal Pix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
OTVORIO DUŠU

Noćna mora zaboravljene zvijezde: ‘Izgubio sam baku i dedu, ostao bez psa, a otac mi je obolio od leukemije...‘

Danny Drinkwater otvoreno je progovorio o periodu iz noćne more dok je bio igrač Chelseaja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 11:05

Danas 32-godišnji Drinkwater bio je jedan od nositelja igre u Leicesteru tijekom šampionske sezone 2015/16 nakon čega je u transferu vrijednom 35 milijuna funti prešao u Chelsea potpisavši petogodišnji ugovor. Ali bogati transfer nije se isplatio ni Drinkwateru ni Chelseaju i većinu je vremena u Chelseaju proveo sjedeći na klupi.

Ukupno je skupio svega 23 nastupa za Bluese u zabio svega jedan gol. Pa, gdje je sve pošlo po krivu?

"Ljut sam zbog toga kako je sve prošlo i kako sam tretiran. Nisam ogorčen, ali sam ljut", rekao je Drinkwater za Sky Sports u prvom tv-intervjuu nakon više od 4 godine.

Upitan je li potratio najbolje godine karijere, Drinkwater kaže:

"Da, osjećam kao da sam potratio tih pet godina. Pitam se što bi bilo da sam ostao u Leicesteru, da se nisam ozlijedio i da me klub tretirao drugačije. Ali to je sve što ako. Frustrirajuće je 100%. I dalje razbijam glavu zbog svega. Ali hoću li tako išta promijeniti?", pita se Drinkwater, koji je nakon Chelseaja bio u redovima Burnleyja, Aaston Ville, Kasimpase i Readinga.

Prije tri godine Drinkwater je završio na naslovnicama zbog krivih razloga, zbog prometne nesreće izazvane alkoholom i prebrzom vožnjom, dva i pol puta većom od dozvoljene.

"Imao sam mentalnih poteškoća u tom periodu. Preminuli su mi baka i deda, tati je dijagnosticirana leukemija, ostao sam bez psa i bio sam pijan za volanom. To nisam bio ja, pogriješio sam. Također sam se borio za svog sina i sve to je uzelo danak", objašnjava Drinkwater koji je u dresu engleske reprezentacije skupio 3 nastupa.

Iako je noćna mora u Chelseaju bez sumnje ostavila traga na njemu, Drinkwater gleda prema budućnosti i želi oživjeti karijeru.

"Prošla mi je sezona puno pomogla, odigrao sam dosta utakmica i nadam se da sam posebice u drugoj polovici pokazao da i dalje imam sposobnost i glad da se tjeram naprijed. Imam opcija, samo trebam donijeti odluku", zaključio je engleski veznjak.

Linker
18. travanj 2024 18:45