PAUL ELLIS Afp
VIJESTI S OTOKA

Nominirani igrači za titulu najboljeg u Premiershipu, Haaland favorit, a evo tko je još na popisu

Osim u ovoj kategoriji, poznate su i nominacije u kategorijama za najboljeg mladog igrača i trener
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 18:59

U četvrtak su nominirana sedmorica nogometaša koji konkuriraju za nagradu najboljeg igrača ovosezonske engleske Premier lige.

Listu predvode dvojica nogometaša Manchester Cityja, norveški napadač Erling Haaland i belgijski vezni igrač Kevin De Bruyne. S obzirom da je Manchester City na putu prema novom naslovu prvaka njih su dvojica glavni favoriti za ovu titulu, s tim da u ovom trenutku mnogo bolje kotira Haaland.

Uz dvojac iz Manchester Cityja u konkurenciji su i dvojica igrača Arsenala, drugoplasirane momčadi na ljestvici. U pitanju su Norvežanin Martin Odegaard i engleski reprezentativac Bukayo Saka. Popis od sedmorice nominiranih još čine igrač Manchester Uniteda Marcus Rashford, napadač Tottenhama Harry Kane te član Newcastle Kieran Trippier.

Haaland je ove sezone srušio brojne rekorde Premier lige sa svojih sadašnjih 36 prvenstvenih pogodaka tijekom 33 nastupa. Od toga je sedam postigao udarcima s bijele točke. Inače, drugi strijelac Premier lige je Harry Kane s 27 postignutih golova.

Norveški dvojac Odegaard i Haaland te Englez Saka osim u ovoj kategoriji, konkuriraju i za naslov najboljeg mladog igrača ove sezone. S njima se nalazi dvojac iz Newcastlea, nizozemski branič Sven Botman (23) i švedski napadač Alexander Isak (23). Na popisu je i Ekvadorac Moises Caicedo (21) te Argentinac Alexis Mac Allister (24), duo koji briljira u dresu Brightona ove sezone. Uz Odegaarda i Saku iz Arsenala se na popisu nalazi i Brazilac Gabriel Martinelli (21).

U konkurenciji za trenera godine nalaze se Mikel Arteta (Arsenal), Pep Guardiola (Manchester City), Unai Emery (Aston Villa), Roberto De Zerbi (Brighton), Eddie Howe (Newcastle), Marco Silva (Fulham).

Linker
18. travanj 2024 14:20