Guardiola i Haaland

 BEN STANSALL Afp
PROMIJENJENA KLAUZULA

Nova velika pobjeda Guardiole i Cityja: Haaland oduševljen španjolskim trenerom bacio Real u očaj

Norveški napadač je ove sezone postigao 39 golova u 36 utakmica
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2023. 08:22

Erling Haaland je u utorak još jednom pokazao svoju klasu. U pobjedi Manchester Cityja nad Leipzigom 7:0, norveški napadač je postigao pet golova i oduševio cijeli nogometni svijet. Napadači Cityja su bili oduševljeni, a sada su dobili dodatan razlog za slavlje.

Naime, kada je Haaland prošlog ljeta prešao iz Borussije Dortmund, sa Cityjem je potpisao ugovor do 2027. u kojem je stajala klauzula po kojoj u ljeto 2024. on može otići u bilo koji klub koji želi ako ‘Građani‘ dobiju odštetu od 200 milijuna eura. Godinu dana kasnije taj bi iznos pao na 175 milijuna eura.

Sličan ugovor Haaland je svojedobno potpisao i s Borussijom, a sve je to došlo iz radionice pokojnog menadžera Mina Raiole koji je tako svojem štićeniku omogućio da može otići iz Dortmunda kada on to poželi. Uostalom, City je za igrača koji je ove sezone postigao 39 golova u 36 utakmica platio izlaznu klauzulu od samo 60 milijuna eura.

Kako je City čekao ljeto 2022., tako je Real čekao ljeto 2024., ali sada se to promijenilo. Naime, španjolski Catalunya Radio donosi kako se izlazna klauzula u Haalandovu ugovoru promijenila te izlazna klauzula od 200 milijuna eura sada vrijedi od ljeta 2025. Godinu dana ranije Norvežanin nema opciju odlaska ako se City s time na složi.

Što se promijenilo? Status Pepa Guardiole. Španjolski trener ima odličan odnos s Haalandom, a kada je Guardiola potpisao novi ugovor sa Cityjem do 2025. godine, Haaland je odlučio izbaciti izlaznu klauzulu za 2024. Njih dvojica su očigledno odlučila zajedno napasti Ligu prvaka, trofej koji nedostaje Cityju, a Realu je ostalo da čeka godinu duže...

Linker
16. travanj 2024 21:51