Erik ten Hag mijenja kulturu Uniteda

 MAURICE VAN STEEN Afp
TEN HAG SVE MIJENJA

Novi izgled Manchester Uniteda: 11 igrača odlazi, trener želi biti kao Ferguson, poslao jasnu poruku svima!

Slavni engleski klub očekuju velike promjene uoči sljedeće sezone.
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2022. 07:32

Kriza u Manchester Unitedu traje već nekoliko godina. I dalje su 'Crveni vragovi' pri vrhu Premiershipa, ali trofeja nema još od sezone 2016./17. kada su osvojeni Europska liga, Liga kup i Community Shield. Naslov prvaka Engleske čeka se od 2016., a kada se zna da su u međuvremenu vrh engleskog nogometa zaposjeli gradski rival City i Unitedu omraženi Liverpool, onda je očaj navijača kluba s Old Trafforda još veći.

Svi ti navijači se nadaju kako će se stvari promijeniti dolaskom Erika ten Haga na klupu. Ovaj nizozemski trener radio je dobar posao u Ajaxu, a sada ga očekuje puno ozbiljniji posao u Manchester Unitedu. Sudeći po prvim potezima, on je cijeloj priči pristupio i više nego ozbiljno.

Naime, engleski Sun piše kako su svi članovi Uniteda koji će raditi s Ten Hagom dobili e-mail u kojem im je on objasnio u kojem smjeru želi da se razvija njegov projekt na Old Traffordu te koji su njihovi zadaci. Ono najvažnije što im je poručio je da moraju eliminirati ego.

"Nogomet je momčadski sport i niti jedan pojedinac nije važniji od drugoga", napisao je Ten Hag.

Nizozemski trener je odlučan i u promjeni drugih stvari u i oko momčadi. Tako on želi da se igrači profesionalno ponašaju i kada su van terena, odnosno kluba pa želi znati i što oni rade u privatnim životima. Naravno, to se odnosi na onaj dio koji može naštetiti treninzima i pripremama za utakmice, a Sun donosi kako će to biti povratak u doba kad je na klupi Uniteda bio Alex Ferguson.

"Ferguson je znao apsolutno sve o svojim nogometašima", rekli su s Old Trafforda engleskom listu.

Ten Hag je od Manchester Uniteda tražio i angažman novog kuhara s kojim će zajedno raditi na jelovniku za igrače. Želi kontrolirati i što igrači unose u sebe i u kojoj količini.

No, novi trener Uniteda će i drastično promijeniti izgled svlačionice. Manchester United je već objavio kako šest igrača neće biti u klubu sljedeće sezone - Paul Pogba, Nemanja Matić, Juan Mata, Lee Grant i Edison Cavani, a još pet igrača iz Manchesterove akademije je dobilo slobodne papire. Bit će sigurno i pojačanja, jedno od njih je možda Frenkie de Jong o čijem se dolasku iz Barcelone već dugo piše. I u toj situaciji je Ten Hag odlučio prelomiti neke stvari pa tako engleski mediji javljaju kako je on od uprave kluba tražio da se taj transfer zgotovi u roku sedam dana ili se ne treba uopće dogoditi.

Sve u svemu, novi trener donosi u Manchester United novu kulturu igranja i ponašanja. Hoće li to biti dovoljno za nove trofeje?

Linker
25. travanj 2024 19:28