Erik ten Hag

 OZAN KOSE/Afp
KRIZA U SVLAČIONICI

Novi sukob, Ten Hag poludio na zvijezdu, stižu žestoke kritike: ‘Možda ne zaslužuje dres Uniteda‘

Anthony Martial izazvao je veliko nezadovoljstvo svojim načinom igre protiv Newcastlea
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 04. prosinac 2023. 11:00

Na subotnjem gostovanju kod Newcastlea, Manchester United doživio je novo razočaranje. "Svrake" su bile puno bolja momčad te gosti iz Manchestera mogu biti zadovoljni što su na kraju izgubili samo 0:1.

Da stvar bude još gora, čini se kako u svlačionici Uniteda buja još jedan sukob. Nakon svađe s Cristianom Ronaldom i Jadonom Sanchom, Erik ten Hag sada se sukobio i s Anthonyjem Martialom. Ten Hag je sredinom prvog dijela poludio na Martiala nakon što se Francuz nije vratio u obranu. Nizozemac je nakon susreta objasnio da je pokušao dobiti pozitivnu reakciju od svoje momčadi.

Ulje na vatru dodano je u 60. minuti kada je umjesto Martiala u igru ušao Rasmus Højlund. Francuz je bio vidno razočaran činjenicom da napušta teren te nije ni pogledao ten Haga na putu prema klupi.

image

Anthony Martial

ANDY BUCHANAN/Afp

Situacija se za 27-godišnjaka dodatno zakomplicirala nakon što mu je salve kritika uputio i legendarni Roy Keane.

- Martialu opraštamo jer zabije gol svakih 14 godina. Reći ću samo jednu stvar: ako nas Newcastle stavi pod pritisak, onda ti je bolje da uzmeš loptu, pomogneš momčadi da se podigne i da dobije prostora za disanje. Što je napravio Martial? Dotaknuo je loptu i jeftino je prodao. United ga se prije par godina pokušao riješiti. A momčad se sudi prema tome kako igra u velikim utakmicama. Ako Martial za to nije sposoban, onda možda ne bi trebao biti igrač Uniteda - ocijenio je Keane za Sky Sports.

Kako će Ten Hag riješiti novu krizu u svlačionici, tek treba vidjeti, ali mora to napraviti brzo jer užurbani raspored ne čeka nikoga. United u iduća dva tjedna igra s Chelseajem, Bayernom i Liverpoolom u utakmicama u kojima će morati doći do što je više moguće bodova ako ne žele da im sezona završi prije Nove godine.

Linker
02. svibanj 2024 07:05