MI NEWS Nurphoto Via Afp
CIJENA? PRAVA SITNICA

Novi trend u Premiershipu: Najnovija pomama među nogometašima ‘dječačkog izgleda lica‘ u Engleskoj

Za ovu operaciju je potrebno izdvojiti bitno manje, tek oko 4.700 eura...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. studeni 2021. 20:28

Za transplantaciju kose smo čuli. Muškarci koji se ne mire s jednim od bioloških znakova malo većeg vremenskog odmaka od datuma rođenja (iako to ne mora biti jedini razlog, dakako), odlučuju se na postupak transplantiranja kose.

Tko dakako ima dovoljno “vremena” za takvo što. Nije da je baš takvih u nogometu recimo malo. Jürgen Klopp je jedan od njih, iako mu onda nije baš najpametnije nositi kapu, tzv. šiltericu, ali kosu su transplantirali i David Beckham, pa čovjek u crnom, Diego Simeone. I da, naravno... Wayne Rooney. On je čak bio prvi od viđenijih nogometaša koji se odlučio na takav potez. Učinio je to za 17.300 eura. Sitnica. Barem za njega.

- Oćelavio sam kad sam imao 25 ​​godina, pa zašto ne? Oduševljen sam rezultatom - napisao je tada Rooney na Instagramu. Doista, baš mu lijepo stoji. Kosa. No... nije tu kraj. Sada je novi hit među nogometašima, barem na Otoku, transplantacija brade!?

Za ovu operaciju je potrebno izdvojiti bitno manje, tek oko 4.700 eura ne bi li brada izgledala lijepo i gusto, a cijeli proces traje ukupno osam sati.

- Definitivno smo osjetili efekt Waynea Rooneyja u posljednjih nekoliko godina kada je u pitanju transplantacija kose. Ali, najnovija je pomama za transplantacijom brade. Uzimaju se pojedinačne molekule kose sa stražnje strane glave, a zatim se stave na lice. To je postao veliki trend. Igrači mi dolaze jer imaju rijetku bradu ili u nekim slučajevima dječačko lice bez dlake. Većina igrača s kojima sam surađivao nikada nije imala dobru bradu - otvorio je dušu engleskim novinarima, kirurg dr. Matee Ullah, vlasnik klinika u Manchesteru i Londonu.

Transplantacija brade traje nešto duže od postupka presađivanja kose jer je na licu koža mekša, dok je na vrhu glave čvrsta, što olakšava pravljenje rupa i stavljanje kose.

- Nedavno sam imao transplantaciju brade jednog igrača iz Premiershipa kojeg ne smijem imenovati. Igra za poznati londonski klub. Radio sam i s jednom legendom engleskog nogometa, ali i on želi ostati neimenovan - dodao je dr. Ullah.

Čudnog li svijeta. Nekim muškarcima očito nikada dosta brijanja...

Linker
26. travanj 2024 07:50