BEN STANSALL Afp
ISPRIČAO IM SE

Novi trener Chelseaja poslao poruku navijačima bivšeg kluba: ‘Shvaćam da je nekima teško to prihvatiti‘

Graham Potter se otvorenim pismom obratio navijačima Brightona iz kojege je stigao u Chelsea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. rujan 2022. 20:42

Novi menadžer Chelseaja Graham Potter otvorenim se pismom obratio navijačima svog donedavnog kluba Brightona, kojeg je vodio tri godine.

‘‘Shvaćam da je nekim teško prihvatiti tako iznenadnu promjenu u nogometu. Možda vas neću sve moći uvjeriti da mi oprostite odlazak, ali bih barem želio iskoristiti priliku da vam se zahvalim. Nadam se da ćete shvatiti da sam u ovom razdoblju moje karijere osjetio da moram zgrabiti novu priliku‘‘, napisao je 47-godišnji stručnjak.

Potter je prije vodio švedski Östersund i velški Swansea City, da bi s Brightonom prošle sezone ostvario povijesni plasman na deveto mjesto Premier lige. U aktualnoj sezoni nakon sjajnog starta Brighton drži četvrto mjesto s četiri pobjede i remijem u prvih šest kola.

‘‘Osjećam se boljom osobom i boljim menadžerom nakon iskustava koje sam imao ovdje. Nije svaka moja odluka bila savršena, ali klub je stvorio okruženje koje ti daje prostor da činiš pogreške, učiš iz njih i nakon toga napreduješ. Uvijek sam pokušavao djelovati s integritetom i biti dobra osoba. To su vrijednosti koje cijenim, a znam da do njih drži i klub.

Posljednja Potterova utakmica na klupi Brightona bila je u domaćoj pobjedi protiv Leicestera (5:2).

‘‘Tada nisam znao da će to biti kraj, ali gledajući sada unatrag, igrali smo tako dobro. Bilo je toliko pozitivnog oko kluba. Posljednjih nekoliko dana bio je neočekivani vrtlog. Za mene je posebno dirljiv trenutak bio kad sam posljednji put napustio trening kamp‘‘, zaključio je Potter.

Linker
26. travanj 2024 21:07