Adil Benayache/sipa Press/profimedia
LOŠE VIJESTI ZA HRVATE

Novi trener Southamptona već otpisao nekoliko igrača, među njima su i Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car?

Ruben Selles izgleda ne računa na hrvatski dvojac u nastavku sezone
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2023. 12:57

Southampton je s 1:0 slavio na gostovanju kod Chelseaja u 24. kolu Premier lige i primaknuo se sigurnoj zoni. Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car ni treću utakmicu u nizu nisu bili ni na klupi. Hrvatski dvojac je prije dva tjedna, uoči susreta s Brentfordom, prebačen u B momčad kako bi, kako je rekao tadašnji trener Nathan Jones, dobili minutažu.

Uslijedio je susret s Wolvesima, a Hrvati su opet bili izvan zapisnika.

- Oršić i Ćaleta-Car ne igraju mojom odlukom. Drugi su ispred njih - rekao je Jones koji je potom dobio otkaz.

Njega je naslijedio Ruben Selles koji je preživio dvije trenerske smjene u klubu i radio kao pomoćnik. Ipak, i on je Hrvate ostavio van igre. Jacob Tanswell koji klub prati za The Athletic piše kako je Selles rekao nekim igračima da neće igrati do kraja sezone, a navijači smatraju da su među otpisanima i Oršić i Ćaleta-Car.

Isti autor pojašnjava da će Selles igrati 4-2-2-2 s dvije desetke i bez krila, a Oršić u takvoj formaciji jednostavno nema poziciju. I Oršić i Ćaleta-Car su plaćeni oko 10 milijuna eura, a izgleda da je sada obojici bolje da već krenu tražiti novu sredinu.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
17. svibanj 2024 10:41