Erik ten Hag bi kao pomoćnike mogao dovesti bivše igrače Uniteda

 MAURICE VAN STEEN Afp
NAVIJAČI BI BILI SRETNI

Novi trener Uniteda na Old Trafford vraća dvije legende kluba - zajedno imaju 232 nastupa i 59 golova

Dva nekadašnja nogometaša Manchester Uniteda mogla bi se vratiti ovog ljeta na Old Trafford
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2022. 20:43

Navijači Manchester Uniteda već dugo čekaju imenovanje trenera koji će zamijeniti Ralfa Rangnicka na kraju ove sezone. Engleski mediji tjednima pišu, a posljednjih dana dodatno potenciraju kako je Erik ten Hag najizgledniji kandidat. To još nije potvrđeno a aktualni trener Ajaxa zabranio je engleskim novinarima da dolaze na press konferencije nizozemskog kluba kako bi se usredotočio na rad s aktualnim klubom.

No, engleski mediji već slažu križaljku predvođenu Ten Hagom, a po njima bi on u Manchester United vratiti dva bivša igrača koji se sada bave trenerskim poslom. Prva meta mu je Robin var Persie, 38-godišnjak koji je nakon umirovljenja u Feyenoordu od 2020. na funkciji pomoćnog trenera u tom klubu. Englezi već pričaju o posebnom izuzetku kojeg bi Van Persie morao tražiti za dobivanje radne dozvole s obzirom na to da nakon Brexita postoje posebni uvjeti za strane trenere, a nekadašnji ubojiti napadač ne dozvoljava ono o određenom broju staža na klupi.

Taj uvjet zadovoljava Jaap Stam. On se umirovio 2007. u dresu Ajaxa, a od 2014. se aktivno bavi trenerskim poslom. Vodio je mladu momčad Ajaxa, engleski Reading, Zwolle, Feyenoord i američki Cincinnati. Sad je bez posla, a bez obzira na činjenicu da je već samostalno vodio klubove, bio bi spreman biti pomoćnik Ten Hagu.

"Spreman sam na bilo kakvu ulogu u Manchester Unitedu. Uživao sam igrati i raditi ovdje te puno dugujem klubu. Ako mogu pomoći Manchester Unitedu na bilo koji način, tu sam", izjavio je Stam za nizozemski Voetbal Primeur.

Stam je za 'Crvene vragove' odigrao 127 utakmicu i postigao 1 gol dok Van Persie ima 105 nastupa i 58 golova. Sigurni smo da bi ih navijači rado opet vidjeli na Old Traffordu...

Linker
25. travanj 2024 18:20