Manchester United dočekuje West Ham u 23. kolu Premier lige

 BEN STANSALL Afp
SUPERFANTASY PREMIERSHIP

Novo kolo Premier lige donosi dva derbija, a sudar Uniteda i West Hama mogao bi prštati golovima

Pobjednik 1. proljetnog kola fantasyja Premiership prikupio je ukupno 91 bod
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. siječanj 2022. 09:27

Pred nama je novo kolo engleske Premier lige, pa tako i našeg SuperFantasyja. Kolo otvaraju Watford i Norwich već danas u 21 sat, a zatvaraju ga Chelsea i Tottenham svojim nedjeljnim derbijem. U međuvremenu ćemo gledati i derbi Manchester Uniteda i West Hama koji bi mogao prštati golovima. Još uvijek imate vremena složiti svoju ekipu, a u nastavku pogledajte što nam sve nudi 23. kolo.

Petak, 21. siječnja 2022.

Watford - Norwich

Veliki je ulog u derbiju začelja dva kluba, koji se bore za izbjegavanje tri posljednja mjesta koja vode u niži. Watford je remijem u Newcastleu prekinuo dugi niz ligaških poraza, dok Norwich ima samo tri pobjede ove sezone i najpropusniju obranu sa 45 primljenih pogodaka. Watford je pak primio barem jedan gol u svih 19 premierligaških dvoboja ove sezone, a Louza, Masina i Troost-Ekong su mu na Kupu nacija u Kamerunu, dok su N'Koulou, Sarr, Baah i Etebo ozlijeđeni. Norwichu izostaju Normann, Zimmermann i Gilmour, dok nisu sigurni da će nastupiti Omobamidele i Rupp.

Subota, 22. 1. 2022.

Everton - Aston Villa

Rafael Benitez smijenjen je s klupe Evertona nakon poraza u prošloj utakmici od Norwicha, ali neće biti lako ni njegovom nasljedniku Duncanu Fergusonu, koji je postavljen kao privremeno rješenje. Momčad je bez forme i samopouzdanja, sa samo jednom pobjedom u zadnjih 14 dvoboja u svim natjecanjima, a nije ni kompletna. Branthwaite, Davies i Delph nisu sigurni da će zaigrati, dok je Iwobi još uvijek s Nigerijom na prvenstvu Afrike u Kamerunu. Aston Villa je još ranije odradila smjenu trenera, Steven Gerrard solidno gura, u prošlom kolu ulovio je bod protiv Manchester Uniteda. Nakamba, Bailey, Olsen, Traore i Trezeguet najvjerojatnije neće kandidirati za sastav gostiju iz Birminghama, koji su na 13. mjestu sa 23 boda, četiri više od Evertona.

Brentford - Wolverhampton

Debitant Brentford je dobro krenuo, ali što sezona odmiče sve je lošiji i nakon tri uzastopna poraza pao je na 14. mjesto. Wolverhampton je pak u naletu, 10 bodova u prošla četiri kola, te uspon na osmo mjesto. Zanimljiv je podatak da Wolvesi na prošlih 16 službenih utakmica nikada nisu gubili na poluvremenu, a na zadnjih šest gostovanja uvijek je bilo ispod tri gola u zbroju. Brentfordu izostaju Dasilva, Goode, Jeanvier, Onyeka i Raya, dok gosti ne mogu računati na Hwanga, Jonnyja, Mosqueru i Neta, dok je upitan Saiss.

Leeds - Newcastle

Leeds je bljesnuo u prošlom kolu i svladao favorizirani West Ham 3:2 u Londonu, a hat-trick je zabio Jack Harrison. S dvije pobjede u nizu Leeds se udaljio iz zone opasnosti, a sada mu je glavni cilj ostvariti i treći trijumf u nizu, čime bi posve relaksirao situaciju. Newcastle je u zoni ispadanja, pokušava se pojačati, ali ne ide to tako lako. Bit će velika muka za sada prebogati klub sa sjeveroistoka Engleske izboriti ostanak, ali mnogo je još do kraja, pa nada živi. Leedsu su ozlijeđeni braniči Cooper, Shackleton i Cresswell, reprezentativac Engleske Phillips i mlada nada Gelhardt, dok bi se najbolji napadač Bamford mogao oporaviti za ovaj dvoboj. Hayden, Fernandez i Wilson će nedostajati gostima.

Manchester United - West Ham

U tjednu je Manchester United kao gost pobijedio Brentford rezultatom 3:1, pa sada zaostaje tri boda za četvrtim mjestom na kojem se nalazi upravo njegov suparnik West Ham. Moglo bi biti vrlo zanimljivo na Old Traffordu, a goste iz Londona s klupe vodi bivši Unitedov strateg David Moyes. Domaćima od važnih igrača nedostaje Pogba, a izvan stroja su još Bailly i Wan-Bissaka, dok je gostima ozlijeđen branič Ogbonna, a upitni za nastup su Benrahma, Noble, Souček i Zouma. West Ham je u prošlih šest službenih utakmica uvijek postizao najmanje dva pogotka, a Antonio i Bowen su mu najbolji strijelci s osam i šest ligaških pogodaka.

Southampton - Manchester City

Niz od četiri kola s osvojenih osam bodova stao je za Southampton u prošlom kolu porazom 1:3 kod Wolverhamptona, a težak zadatak je pred Saintsima ove subote kada će ugostiti vodeći Manchester City. Southampton na svom stadionu nije poražen u prošlih sedam ligaških dvoboja, ali Manchester City na južnu obalu dolazi nakon 12 uzastopnih pobjeda u Premiershipu. Djenepo je domaćima još na prvenstvu Afrike, a izostat će još Elyounoussi, Livramento i Smallbone, dok lideru nedostaju Delap, Mendy i Zinčenko, a ostaje vidjeti hoće li se vratiti Mahrez nakon debakla njegovog Alžira na Kupu nacija i ispadanja u skupini.

Nedjelja, 23. 1. 2022.

Arsenal - Burnley

Arsenal u četvrtak nije uspio ući u finale Liga kupa, eliminirao ga je Liverpool, ali u prvenstvu je šesti i u ozbiljnoj igri za još viši plasman. Burnley je pak zadnji, ima samo 11 bodova, ali i 17 odigranih utakmica jer je imao najviše problema s Covidom, pa je i prošlog vikenda morao pauzirati. Aubameyang, Elneny i Pepe su na Kupu nacija, dok su Arsenalu upitni Chambers, Soares i Tomiyasu. Burnley ima nekoliko igrača koji su imali koronavirus i njihov (ne)nastup je teže prognozirati (Collins, Pieters, Taylor, Vydra), ozlijeđeni su Gudmundsson i Barnes, dok je Cornet još uvijek na prvenstvu Afrike u Kamerunu.

Crystal Palace - Liverpool

Londonski Crystal Palace igra promjenljivo u zadnje vrijeme i drži 11. poziciju, a dvoboj s drugoplasiranim Liverpoolom bit će jedan od zahtjevnjih izazova, premda gosti stižu bez dva najbolja napadača Salaha i Manea, a u četvrtak su igrali uzvrat polufinala Liga kupa i pobjedom 2:0 nad Arsenalom izborili finale protiv Chelseaja. Palaceu su na Kupu nacija još Zaha, Ayew i Kouyate, dok su ozlijeđeni McArthur i Tomkins. Liverpoolu još izostaju Keita i Phillips, dok nisu sigurni da će zaigrati u Londonu Origi, Elliott, Oxlade-Chamberlain i Thiago. Liverpool ima šest pobjeda u nizu nad Crystal Palaceom u Premiershipu, te devet u svim natjecanjima. Londonski klub je dao barem gol na zadnjih 10 službenih utakmica doma.

Leicester - Brighton

Leicester je na desetom mjestu i u zadnje vrijeme izmjenjuje poraze i pobjede, a Tottenham mu je napravio preokret u prošlom prvenstvenom dvoboju, iako je gubio 1:2 do 94. minute. Brighton je deveti i u zadnjih pet kola nema poraza, te je doživio samo njih tri u prošlu 21 utakmicu u svim natjecanjima. Leicester je u velikim mukama s izostancima i vjerojatno će mu 10 igrača nedostajati, četvorica su na prvenstvu Afrike u Kamerunu (Iheanacho, Ndidi, Mendy, Amartey), a ozlijeđeni ili bolesni su Vardy, Pereira, Bertrand, Castagne, Fofana i Evans. Brighton ne može računati na Mwepua, Sarmienta, Steelea i Bissoumu, dok su pod upinikom za igru Dunk, Duffy i Lallana.

Chelsea - Tottenham

Londonski obračun trećeg i petog kluba lige mogao bi biti vrlo zanimljiv, premda je nedavno u Liga kupu Chelsea pokazao nadmoć i pobijedio u obje polufinalne utakmice. Chelsea nema poraza u zadnjih 13 službenih utakmica na svom Stamford Bridgeu, a još je raritetniji podatak da u prošle 23 ligaške utakmice niti jednom nije bio u rezultatskom zaostatku nakon odigranog prvog poluvremena. Tottenham je pak u pozitivnom nizu od devet premierligaških dvoboja bez poraza. Chalobah, Chilwell, Christensen i James neće kandidirati za utakmicu kod domaćih, dok Tottenhamu nedostaju napadač Son Heung-Min, te Romero i Dier.

Linker
23. travanj 2024 16:17