Patrick Bamford

 OLI SCARFF Afp
POLICIJA OTVORILA ISTRAGU

Od junaka do tragičara: Karizmatični trenerski majstor doveo ga je kao veliko pojačanje, a sada mu prijete smrću

Trpio ga je ‘El Loco‘ i kada mu nije išlo, no njegovom odlaskom s klupe nestao je s ‘radara‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 18. svibanj 2023. 17:01

Leeds United se prije tri godine nakon 16 godina “križnog puta” vratio u elitni razred engleskog nogometa iz kojeg bi ponos Yorkshirea nakon niza krivih poteza u posljednjih godinu dana mogao ponovo ispasti već ove nedjelje.

Leeds je u prošlom kolu na Elland Roadu uspio ostati neporažen u dvoboju protiv Newcastlea (2:2), što je na papiru vrlo dobro ostvarenje, no nakon dvoboja sa Svrakama glavna tema bio je dio navijača Leedsa koji u konačnici to i nisu već su samo još jedan pokazatelj u kakvom svijetu se danas živi.

U završnici dvoboja jedan navijač Leedsa pokušao se verbalno obračunati s menadžerom Newcastlea Eddiejem Howeom, a nakon što nije iskoristio jedanaesterac kod vodstva domaćina 1:0 na meti dijela razjarenih i poremećenih umova našao se i centarfor Leedsa Patrick Bamford, koji je prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji prijavio policiji koja je u suradnji s Leedsom pokrenula istragu.

Patrick Bamford je kao i mnogi engleski igrači godinama bio podcijenjena roba, iako ga je kao golobradog mladića kupio Chelsea, no nikada Bamford nije na Stamford Bridgeu dobio pravu prigodu, kao ni na brojnim sljedećim destinacijama, sve do dolaska u Middlesbrough kada je svojim golovima upravo Leedsu otvorio sebi vrata odlaska na Elland Road prije pet godina u transferu vrijednom 10 milijuna funti. Onaj koji je Leeds i vratio u elitu, karizmatični trenerski majstor Marcelo Bielsa, upravo je Bamforda označio kao svoje prvo pojačanje.

Trpio je El Loco Bamforda i kada mu nije išlo, no odlaskom Bielse koji bi Leeds mogao skupo platiti ispadanjem iz lige, “nestao” je i Bamford koji se puno više bavio brojnim ozljedama i operacijama nego golovima. Bielsa je Bamforda pretvorio i u engleskog reprezentativca, a zanimljivo je da se ti koji danas prijete napadaču iz Nottinghama nisu oglašavali kada je Bamford u povratničkoj sezoni Leedsa u Premier ligi bio engleski igrač s najviše postignutih golova u elitnom razredu engleskog nogometa nakon Harryja Kanea (17).

Everton i Forest moraju kiksati

No kako je tanka nit od junaka do tragičara tako se i Bamford potpuno neopravdano našao na meti onih koji sebe nazivaju navijačima Leedsa. Da bi uopće momčad s Elland Roada imala izglede za ostanak, prvo Everton u subotu ne smije slaviti na gostovanju kod Wolverhamptona ili Arsenal mora pobijediti Nottingham Forest. Tek nakon toga će Leeds ako pobijedi West Ham i Tottenham doći u prigodu da se spasi kao i prošle sezone kada su ga u posljednjem kolu spasili Newcastle, Raphinha i golobradi klinac Joe Gelhardt...

Linker
27. travanj 2024 19:04