Antony

 MAURICE VAN STEEN Afp
NOVA ZVIJEZDA

Odrastao je u faveli, a sad je pred transferom od 100 milijuna eura: ‘Za njega je samo nebo granica!‘

Rođen je u Osascu, rodnom gradu vrata Manchester Cityja Edersona, kao i napadača Reala Rodryga
Piše: Andro PolićObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 09:04

Nakon što je iz svog bivšeg kluba doveo stopera Lisandra Martíneza, Erik ten Hag nastavlja trgovati s Ajaxom, pa bi tako novi igrač Manchester Uniteda uskoro trebao postati 22-godišnji Antony. Brazilac bi na Old Trafford trebao stići u transferu vrijednom više od 97 milijuna eura, a s takvim iznosom, na njegova leđa dolazi i veliki pritisak.

Rođen je u Osascu, rodnom gradu vrata Manchester Cityja Edersona, kao i napadača Real Madrida Rodryga. Odrastao je u faveli Jardim Veloso, kao sin lokalnog bravara, a s 18 navršenih godina, njegovi su nastupi zamijećeni na Copa Sao Paulo de Futebol Junioru, turniru za mlađe uzraste na kojem su svojedobno zabljesnuli i druge zvijezde poput Neymara, Gabriela Jesusa i Viníciusa.

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Antony je moderno krilo, a najveće kritike upućene su mu oko manjka efikasnosti, odnosno, nešto manjeg broja postignutih pogodaka. Kao klasično brazilsko krilo, forte su mu brzina i dribling. Ten Hag ga je u Ajax doveo 2020. iz São Paula za 16 milijuna eura, a u 82 nastupa zabio je 24 gola uz 22 asistencije. S posebnom pozornošću prati se razvoj njegovog transfera u Brazilu, s obzirom na to kako São Paulo ima pravo na 20 posto od njegova transfera u United.

‘Za njega je jedino nebo granica‘, rekao je Andre Jardine, jedan od njegovih bivših trenera iz omladinskog pogona brazilskog kluba.

Za brazilsku reprezentaciju debitirao je potkraj prošle godine, a dosad je skupio devet nastupa i pritom postigao dva pogotka.

Linker
26. travanj 2024 10:38