Reuters / Rebecca Naden Livepic
SPORNO ISKLJUČENJE

OKO SOKOLOVO JE UZ BILIĆA Sudački velikani obrušili se na suca koji je uništio planove hrvatskog trenera: Kad vidi snimku sve će mu biti jasno!

Piše: sportskeNovosti AdministratorObjavljeno: 03. siječanj 2017. 18:21

Jedan od najkontroverznijih svjetskih sudaca Mike Dean ponovno je 'ukrao šou' i nakon pobjede Manchester Uniteda kod West Hama 2:0 ostao u prvom planu. Dean je već u 15. minuti utakmice isključio igrača 'hammersa' Sofianea Feghoulija zbog starta na Philu Jonesu i tako uvelike usmjerio utakmicu na mlin 'crvenih vragova', a protiv Bilićevog West Hama. O Deanu je progovorio i poznati engleski sudac u mirovini Graham Poll.

"Na usporenoj snimci vidi se kako su oba igrača kriva. Jones je omotao noge oko Feghoulija. Takve odluke su ključne za utakmicu i Dean, koji je jedan od najiskusnijih premierligaških sudaca, bi to trebao znati. U tom trenutku vjerojatno je mislio kako je u pravu, ali kad vidi snimku, shvatit će da je pogriješio," napisao je Poll u svojoj kolumni za Daily Mail.

Na Deana se obrušio i Mark Halsey, također cijenjeni bivši premierligaški sudac.

"Ta odluka koju je donio bila je ključna i promijenila je tijek utakmice, a nije mu pomogao ni Jones. Igrači obično dodatno pogoršavaju stvar u tim situacijama, a Deana je vjerojatno prevarilo valjanje braniča Uniteda", napisao je Halsey.

Engleski mediji pišu kako će se Slaven Bilić žaliti na odluku Deana, a prihvati li Engleski nogometni savez njegovu žalbu Feghouliju će ukinuti utakmicu suspenzije.

"Ovo nikad nije crveni karton, obojica su išla na loptu. Phil Jones napravio je prekršaj. Feghoulijeva noga nije bila visoko u zraku. To je prelomilo utakmicu i ubilo nas. Potpuno nepošteno", izjavio je Bilić odmah nakon susreta protiv Uniteda.

Linker
03. svibanj 2024 09:53