Alan Shearer

 PAUL ELLIS Afp
LEGENDE BRILJIRAJU

‘Okršaj‘ velikana nakon Haalandovog rekorda: ‘Trebalo mu je samo 28 godina da ga sruši‘. Javio se i Guardiola

Gary Lineker je povijesni trenutak u Premiershipu iskoristio za šalu s bivšim rekorderima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. svibanj 2023. 08:17

Erling Haaland ruši sve pred sobom, a pred sjajnim norveškim napadačem pao je i rekord Premier lige po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Napadač Manchester Cityja je sinoć u utakmici protiv West Hama zabio je svoj već 35. prvenstveni gol čime je nadmašio rekordne sezone Alana Shearera i Andyja Colea.

Gary Lineker to je, naravno, iskoristio za šalu s bivšim rekorderima. "Moje misli su uz Alana Shearera u ovom trenutku", objavio je poruku na Twitteru.

Bivši napadač Blackburna i Newcastlea imao je spreman odgovor: "Nisam mogao poželjeti da moj rekord sruši bolji momak. Trebalo je samo 28 godina! On je najbolji".

image
OLI SCARFF Afp

Shearer je bio spreman kako će njegov rekord biti srušen, još prije dva mjeseca najavio je kako će Haaland do kraja sezone nadmašiti njegov učinak.

- Samo pitanje vremena kada će se to dogoditi, a ja ću Haalandu na tome stisnuti ruku. Stvarno uživam u njegovom stavu, volim njegovu želju i volim ono što je govorio o tome da ne spava noću kada ne zabija golove jer to je ono što on je - strijelac - kazao je Shearer nedavno.

Pep Guardiola poslao je upozorenje svim protivnicima i poručio kako se Haaland neće zaustaviti.

- Njegov mentalitet je zabijati sve više i više. Ali kad postigne gol razmišlja: "Želim zabiti u idućoj akciji". Kada ste nervozni u kaznenom prostoru ne možete biti dobar napadač, a on je tako smiren. Puno učim iz njegovog mentaliteta i ambicije - prokomentirao je trener Manchester Cityja.

Linker
29. travanj 2024 19:12