GLYN KIRK Afp
BRILJANTNA IZVEDBA

‘On je novi Diego Maradona! Nikad ne gubi loptu..., duga dodavanja, kratka dodavanja, ma ima sve!‘

‘Njegove kreatorske sposobnosti su nevjerojatne. On je kompletan nogometaš. Ovo je bila briljantna izvedba‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. travanj 2022. 09:19

Bivša velika zvijezda Tottenhama, Francuz David Ginola usporedio je Harryja Kanea s Diegom Maradonom nakon što su Spursi nadigrali Newcastle s 5:1, iako engleski napadač nije postigao niti jedan gol. A to je krajnje neobično. Em što nije zabio, em što ga je Ginola usporedio s jednim od najboljih nogometaša svih vremena.

- Spursi igraju s puno samopouzdanja – rekao je Francuz. – Oslanjaju se na svoje jake strane i u napadu su vrlo moćni. Njihov novi razigravač je Harry Kane. On sada izgleda kao novi Diego Maradona. Duga dodavanja, kratka dodavanja, on ima sve.

image

Harry Kane

GLYN KIRK Afp

Sa Ginolom se složio još jedan bivši napadač Tottenhama, Jermain Defoe.

- Kane nikada ne gubi loptu. Njegove kreatorske sposobnosti su nevjerojatne. On je kompletan nogometaš. Ovo je bila briljantna izvedba.

Kane je, inače, asistirao Mattu Dohertyju za vodstvo od 2:1 u 48. minuti i to mu je šesto ključno dodavanje u sezoni uz 12 pogodaka. S pobjedom je Tottenham barem privremeno skočio na 4. mjesto, koje vodi u Ligu prvaka. Ginola smatra da to nije dovoljno za kalibar nogometaša kakav je Kane.

image
GLYN KIRK Afp

- To je premalo. Ako mu u budućnosti dođe prijedlog za igranje u klubu koji će se boriti za trofeje, morao bi otići tamo. Na kraju karijere gledat ćeš što si osvojio.

Kanea se prošlog ljeta povezivalo s Manchester Cityjem, ali posao nije zgotovljen.

- Ako dobiju sve utakmice do kraja, onda će završiti među četiri. Naravno, to će ovisiti i o Arsenalu, Chelseaju, ali oni imaju sudbinu u svojim rukama.

Linker
24. travanj 2024 22:28