Mohamed Salah

 OLI SCARFF Afp
ŽELJAN PROMJENA

Ostaju li Redsi bez prve zvijezde? Salah bi mogao zatražiti transfer, a zna se i koja mu je željena destinacija

Na ruku kluba ne ide ni činjenica kako su u ovom trenutku izvan mjesta koja vode u Ligu prvaka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 17:04

Dok se prve neslavne epizode na Otoku, u dresu Chelseaja, neće rado sjećati, Mohamed Salah u ljeto 2017. napravio je pun pogodak. Simbioza egipatskog ofenzivca i Liverpoola rezultirala je prekidom posta Redsa bez naslova u Premier ligi, novim penjanjem na krov Europe, a Salah se usput i triput okitio titulom prvog topnika prvenstva.

Ipak, prema pisanju FootMercata, čini se kako se njegova era na Anfieldu bliži kraju. Nakon novog oproštaja od elitnog natjecanja porazom od Real Madrida, uz spomen nezavidne situacije na ligaškoj ljestvici (čitaj: šesto mjesto), Salah razmišlja o novim izazovima u skorašnjoj budućnosti.

S obzirom na to kako će u lipnju proslaviti 31. rođendan, kako navodi FootMercato, Salah bi se htio okušati u novom podneblju, a kao prva preferencija njegove nove destinacije navodi se španjolska liga. Jasno je kako onda u igru dolaze isključivo dva giganta - prvenstveno Real Madrid, ali i Barcelona. Posebno u obzir treba uzeti činjenicu kako je momčad Jürgena Kloppa trenutačno izvan mjesta koje vode u Ligu prvaka iduće sezone, a to bi mogla biti dodatna otegotna okolnost oko zadržavanja najboljeg igrača u klupskim odajama. Bio bi to i novi "čavao u lijes" Liverpoolova napadačkog terceta Salah-Firmino-Mané, koji se počeo osipati prošlog ljeta odlaskom potonjeg u Bayern.

Salah je za klub s Anfielda upisao 293 nastupa uz 178 postignutih pogodaka, a posao vrijedan "samo" 42 milijuna eura, u kojem je postao član Redsa, pokazao se kao jedan od najboljih poteza u klupskoj povijesti. Ugovor mu istječe u ljeto 2025. godine.

Linker
27. travanj 2024 05:00