JOHN THYS Afp
KREĆE U OFENZIVU

Ostavka? Ma kakvi, Klopp ima pakleni plan! Liverpool bi za njegovo dovođenje mogao iskrcati i do 150 mil. eura

Jedina Nijemčeva želja je ispraviti pogreške iz ove godine, kada je izgubio veliku zvijezdu.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. studeni 2022. 10:45

Jurgen Klopp ‘nema namjeru‘ dati ostavku na mjesto menadžera Liverpoola, tvrdi njegov agent. Šef Redsa je usred svog najlošijeg starta otkako je u Liverpoolov trener. Punih je 15 bodova od vrha tablice i samo pet od zone ispadanja.

Liverpool je pretrpio uzastopne poraze od Nottingham Foresta i Leeds Uniteda, koji su u borbi za ostanak, što je izazvalo zvona za uzbunu. No, Kloppa sve to nije uznemirilo.

"Mogu vam reći da Jurgen Klopp nema namjeru podnijeti ostavku u Liverpoolu", rekao je njegov dugogodišnji agent Marc Kosicke za Sky Germany. "Da bi ove sezone moglo doći do problema zbog protekle intenzivne sezone, vlasnici kluba su bili svjesni i prije početka sezone. Jurgen uživa podršku čelnika i s njima je u redovitom kontaktu. Voli klub, svoju momčad i navijače i odlučan je nastaviti i uspješno završiti tranziciju u Liverpoolu. Nije produžio ugovor do 2026. uzalud."

Klopp, međutim, želi na ljeto jako obnoviti svoju momčad. Redsi su imali turbulentno ljeto jer su izgubili zvijezdu Sadia Manea u Bayern München, zamijenivši ga urugvajskim napadačem Darwinom Nunezom.

image

Jürgen Klopp

OLI SCARFF Afp

Sky Germany je izvijestio da je ‘transferna ofenziva‘ planirana za nadolazeću zimu i ljeto, u nastojanju da se isprave pogreške iz 2022. godine.

Njemački list imenovao je Konrada Laimera iz Leipziga kao kandidata za poboljšanje Liverpoolovog veznog reda u siječnju, a Klopp ima ‘puno povjerenje‘ svojih šefova dok se priprema ojačati svoju momčad. S druge strane, Liverpool sjajno gura u Ligi prvaka. Što je uvijek veliki plus za svakog trenera. Pa i za Kloppa.

Osim Laimera Redsi bi na ljeto mogli krenuti u lov i na jednog od najtalentiranijih mladih igrača svijeta, Borussijinog Judea Bellinghama. Kako prenosi njemački Bild Liverpool bi u ovom poslu mogao imati veliku konkurenciju obzirom da su za engleskog dragulja zainteresirani još Real Madrid, Manchester City i Chelsea.

Čelnici Liverpoola navodno su za njegovo dovođenje već izdvojili oko 100 milijuna eura, ali taj bi ih pothvat u konačnici mogao koštati i više. Naime, Nijemci ga trenutačno cijene na 150 milijuna eura i vrlo ga vjerojatno neće pustiti za ništa manje od spomenutog.

Njegovim bi dovođenjem Redsi bi srušili rekord Premier lige kada su transferi u pitanju kojeg trenutačno drži Manchester City kada je prošle godine za oko 120 milijuna eura doveo Jacka Grealisha.

Linker
17. travanj 2024 00:55