JUSTIN TALLIS Afp
‘NIJE KRIV‘

Otac Nikole Vlašića o drami u Londonu: ‘Užasna scena, bilo je jasno da je to čista pegula‘

‘Niksi se šokirao kad je vidio i na trenutak pomislio da je on kriv. Ali nije‘, priča Joško Vlašić
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. travanj 2022. 18:59

Bio je to baš šokantan, stravičan događaj kad je nogometaš Burnleyja Ashley Westwood nastradao u duelu s Nikolom Vlašićem iz West Hama, u uskršnjem kolu na terenima engleske Premier League.

Naš Niksi je zlosretnom Ashleyju pao preko noge, nije to bio ni pravi faul, nego duel kakvih ima koliko hoćete..., piše Slobodna Dalmacija.

No, Westwoodu se okrenuo gležanj, svi su uokolo nesretnog 32-godišnjaka hvatali za glavu dok je on jaukao, a Niksi je kleknuo, briznuo u plač. Pomagali su Westwoodu, istodobno tješili Vlašića. Utakmica je bila prekinuta čak dvadeset minuta!

- Scena je bila užasna, ali bilo je razvidno da je po srijedi nesretan slučaj. Igraču Burnleyja stopalo je zapelo za travu i okrenulo se 180 stupnjeva. Niksi se šokirao kad je vidio i na trenutak pomislio da je on kriv. Ali nije. Tješili su ga suigrači i suparnički igrači. I sudac. Bilo je jasno da je to čista pegula – kaže Joško Vlašić, Nikolin otac.

image

Ashley Westwood okružen suigračima

JUSTIN TALLIS Afp

Niksi rijetko komunicira s medijima, pa smo nazvali Joška.

- Izmijenili smo nekoliko poruka. Ima Nikola obaveza i koncentriran je na posao. A oko nezgode igrača Burnleyja... Da je faul bio iole za žuti karton, dao bi sudac Nikoli crveni, zbog težine ozljede. No, ništa se nije dogodilo, to je dovoljan znak. Nikola je nastavio igru... Bio je šokiran, kao i svi koji su to vidjeli, ali nije kriv. Stanka na terenu je potrajala, dok nisu pomogli Westwoodu, svi su se od mogli pribrati...

Westwood je odmah na terenu primio kisik, to izgleda dramatično, deprimirajuće, ali je uzus prve pomoći, da teško nastradalom igraču bude lakše... Kad je izlazio s terena Westwood se i osmjehnuo, pozdravio. Dugo mu se ukazivala pomoć jer mu je skočni zglob, gležanj napravio punu rotaciju, a prizor je užasnuo sve prisutne, posebice Vlašića koji se prestravio, zaplakao, ajme meni, što se dogodilo...

image

Nikola Vlašić

JUSTIN TALLIS Afp

Možda vas je podsjetilo na događaj kad je nastradao Eduardo Da Silva, u dresu Arsenala, no to je bio faul Taylora iz Birminghama, brutalan start, a ovo je bio banalan sraz kakvih ima more... I amnestira Vlašića bilo kakve krivnje.

Za Westwooda šest mjeseci pauze se predviđa. A Nikola?

- Bitno je da raste i napreduje. Što je u njegovu domenu odradit će maksimalno, treba završiti sezonu na najbolji način pa se pripremiti za Ligu nacija i dalje će vidjet... - kaže nam Joško.

S naglaskom prema punoj formi za SP u Kataru krajem godine.

Ostaje i ružna uspomena na Uskrs, ali nedvojbena poruka: Niksi, ništa ti kriv nisi. Bila je to zla sreća.

Linker
24. travanj 2024 01:14