Mauricio Pochettino mogao bi uskoro otići iz PSG-a i postati novi trener Manchester Uniteda

 FRANCK FIFE Afp
PROMJENE TRENERA

Otkaz koji je pokrenuo lavinu: Zidane umjesto Uniteda preuzima drugog giganta, na pomolu velika rošada!?

Solskjaerova smjena bi mogla pokrenuti čitav niz promjena u europskom nogometu
Piše: V. Zrinjski/JLObjavljeno: 22. studeni 2021. 14:17

Hoće li smjena Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu pokrenuti mali domino efekt na tržnici vrhunskih trenera? Dok se čeka idući potez čelnika na Old Traffordu, spekulacije se na Otoku množe iz sata u sat, a posljednja sugerira da se Mauricio Pochettino probio među najizglednije kandidate za klupu "crvenih vragova".

Guardian, Daily Telegraph i Manchester Evening News objavili su da je aktualni trener PSG-a prvi "pick" kao potencijalno dugoročno rješenje, ali tek od sljedećeg ljeta, nakon što mu počne teći posljednja godina ugovora u Parizu. Daily Mail i Daily Mirror idu korak dalje, i pišu da je Pochettino odmah spreman na selidbu u Manchester, a razlog je, kako njegovo nezadovoljstvo situacijom u klubu, tako i činjenica da mu obitelj i dalje živi u Londonu.

"Pochettino je spreman dati otkaz u PSG-u i vratiti se u Premier ligu. Dok on živi u hotelu u glavnom gradu Francuske, njegova je obitelj u Londonu. Istodobno je frustriran jer u svlačionici ima previše velikih ega, poput Messija, Neymara i Mbappéa", glasi pomalo nategnuta argumentacija novinara Daily Maila, koji podsjeća da je Pochettino bio kandidat za klupu Uniteda i u prosincu 2018., nakon što je potjeran Mourinho.

Argentinac će već sutra biti u Manchesteru, ali ne zbog pregovora s čelnicima Uniteda, nego zato što PSG u srijedu gostuje kod Cityja u Ligi prvaka. Nitko s Old Trafforda s njime (još) nije stupio u kontakt, a među potencijalnim trenerima u medijima se još spominju Brendan Rodgers, Erik ten Hag, Ralf Rangnick, Zinedine Zidane, pa čak i Luis Enrique.

Zidane, međutim, nije zainteresiran za United, ako je suditi prema informacijama BBC-ja, koji se poziva na izvor blizak francuskom treneru. Bivši trener Reala radije bi preuzeo kormilo u PSG-u, kad i ako se Parižani odluče zahvaliti Pochettinu.

Sudeći prema tečajevima kladionica, Rodgers je trenutačno prvi favorit za Solskjaerova nasljednika, a slijede ga Pochettino i Michael Carrick, koji će voditi momčad dok se ne pronađe stalno rješenje. Među 70-ak imena domišljatih bookmakera nalaze se čak i Sir Alex Ferguson (tečaj 50), Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney i Eric Cantona. Ako ga se kojim slučajem sjeti netko u Unitedu, jedna uložena funta za Cantonu donosi zaradu od 275 funti…

Linker
25. travanj 2024 01:42