Jack Grealish

 LINDSEY PARNABY Afp
CURE SMS PORUKE

Otkriveno ime velike nogometne zvijezde u ‘noći razvrata‘: ‘Ha ha, spavala sam s njim! Bio je vrlo dobar...‘

Isplivali su novi detalji sa suđenja ozloglašenom nogometašu Manchester Cityja, koji je jučer proglašen klubom godine
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 19. listopad 2022. 08:56

Nakon što je nogometašu Manchester Cityja, Benjaminu Mendyju, sredinom rujna odbačena jedna od osam optužbi za silovanje, suđenje na sudu u Chesteru je nastavljeno. Sky Sports je u utorak objavio transkript iskaza djevojke koju je navodno silovao Mendyjev prijatelj Louis Saha Matturie (41) tijekom „after partyja“ u kući francuskog braniča. Sudu je rekla kako je, nakon navodnog kobnog događaja, stupila u spolni odnos s još dvojicom muškaraca - od kojih je jedan bila Cityjeva zvijezda od 100 milijuna funti Jack Grealish.

Tada (23. kolovoza prošle godine) je imala 23 godine, a s drugim mladim ženama posjetila je zabavu u Mendyjevoj vili nakon druženja s nogometašima u VIP dijelu noćnog kluba China White u Manchesteru. Dok je bila na zabavi, rekla je da ju je Matturie silovao u automobilu, nakon što su izašli iz kuće kupiti još alkohola u lokalnoj trgovini.

image

Benjamin Mendy

PAUL ELLIS Afp

U svom prvom iskazu na policiji, rekla je da se, nakon navodnog silovanja i povratka u Mendyjevu kuću osjećala „prljavo i odvratno“, te provela ostatak vremena u kući, sjedeći na sofi i razgovarajući s dvije druge djevojke.

- To nije istina, zar ne? - upitala ju je na sudu, Lisa Wilding, Matturijeva odvjetnica.

- Ne - odgovorila je djevojka.

Odvjetnica je ustvrdila da se djevojka vratila u kuću u 5.38, i napustila je malo prije 10 sati. Zanimalo ju je što je događalo u tom razdoblju. Nakon ispitivanja, djevojka je priznala da policiji nije rekla da je na katu kuće imala seks s drugim muškarcem kojeg nije poznavala - stanovitim „Ghostom“.

- Što ste radili nakon što je to završilo? - upitala je Wilding.

- Sjedio sam na sofi s Jackom Grealishem, znam što želite reći… - odgovorila je djevojka.

- Sjećate li se da ste ljubili Grealisha u kuhinji, i na sofi u dnevnoj sobi? - inzistirala je odvjetnica, a djevojka je potvrdno odgovorila.

Odvjetnica je nakon toga otišla i korak dalje.

- Jeste li imali seks s Grealishem te noći? - izravno je upitala djevojku

- Da, potpuno sam sigurna da smo imali seks. Sigurna sam da jesmo - rekla je 24-godišnjakinja i dodala kako je otišla spavati u sobu na katu, gdje je bio još jedan muškarac, ali nije znala tko je on.

- Je li to bio Benjamin Mendy? - nastavila je Wilding.

- Da - potvrdila je djevojka.

- Jeste li imali seks s Mendyjem? - upitala je odvjetnica.

- Ne - odgovorila je djevojka i dodala:

- Seksualnu aktivnost. Nisam željela da me se osuđuje. Jednostavno ne izgleda dobro, zar ne?

Sud je doznao kako je, odmah nakon što je napustila Mendyjevu kuću, prijateljici poslala SMS poruke o prethodnoj noći.

- Ha, ha, ha spavala sam s Jackom Grealishem - glasila je njezina prva poruka, a prijateljica joj je odgovorila:

- O Bože. Koji k***c. Ponosna sam na tebe. Jel‘ bio dobar?

- Da, vrlo dobar - potvrdila je djevojka, pa, uz tužni emotikon, dodala:

- On ima djevojku.

Tužitelj Timothy Gray pitao ju je zašto policiji nije rekla o seksu s „Ghostom“, Grealishem, i „seksualnoj aktivnosti“ s Mendyjem.

- To su ljudi moje dobi, privlače me. Nisam željela da me se osuđuje - odgovorila je i inzistirala da seks s Maturrie, za razliku od ostalih, nije bio dobrovoljan, odnosno da je bila silovana. Tužitelji su tvrdili da je Mendy seksualni predator, a da je njegov prijatelj Maturrie imao posao pronalaženja mladih žena za seks.

Mendy poriče sedam točaka optužnice za silovanje, jednu točku za pokušaj silovanja i jednu točku se seksualno zlostavljanje protiv šest mladih žena. Obojica tvrde da je do spolnih odnosa došlo uz pristanak.

Suđenje se nastavlja danas.

Linker
28. travanj 2024 04:17