Jürgen Klopp

 DARREN STAPLES Afp
OGLASIO SE FA

Otok bruji o nesportskom potezu Jürgena Kloppa, objavljene prepiske razgovora, pala i kazna

Osim kratkotrajne zabrane vođenja momčadi, trener Liverpoola je kažnjen i novčano sa 75.000 funti
Piše: HinaObjavljeno: 18. svibanj 2023. 19:47

Menadžeru nogometaša Liverpoola, Nijemcu Jurgenu Kloppu, disciplinsko tijelo Engleskog nogometnog saveza (FA) izreklo je dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog komentara o sucu Paulu Tierneyju nakon pobjede Liverpoola nad Tottenhamom u travnju

U spomenutoj utakmici, odigranoj 30. travnja, Klopp se četvrtom sucu unio u lice slaveći pobjednički pogodak Dioga Jote u kasnoj fazi dvoboja, a za to mu je glavni sudac Paul Tierney pokazao žuti karton.

Klopp je kažnjen nakon što je priznao da je u svojim komentarima optužio Tierneyja da ima nešto protiv njegove momčadi, dovodeći u pitanje sučevo poštenje i implicirajući njegovu pristranost.

Osim zabrane vođenja momčadi, menadžer Liverpoola je kažnjen i novčano sa 75.000 funti.

“Prva utakmica zabrane vođenja momčadi stupa na snagu odmah, a druga neće biti aktivirana do kraja sezone 2023./24. pod uvjetom da u međuvremenu ne počini daljnje kršenje članka E3 pravilnika FA-a", stoji u priopćenju Engleskog nogometnog saveza.

Klopp je nakon kazne rekao:

- Iako to nije bila moja namjera, prihvaćam, sada se čini da sam dovodio u pitanje poštenje gospodina Tierneyja. Preuzimam krivicu. Kad bolje razmislim, riječi koje sam upotrijebio bile su neprikladne. Oba ova incidenta bila su potaknuta emocijama. Bio sam pretjerano emotivan zbog nekih donesenih odluka, što je dovelo do frustracije i osjećaja nepravde. Prenio sam tu emociju i nakon utakmice.

Nadalje, Dailymail je nakon incidenta objavio razgovor između četvrtog suca Johna Brooksa ispred kojega je Klopp slavio pogodak, VAR-a i Paula Tierneyja koji je zatim upozorio stratega Liverpoola.


John Brooks: Jurgen Klopp je upravo trčao i slavio u moje lice. Mislim da je to žuti karton, minimalno.

VAR: Potvrđujući žuti karton. Potvrđujući žuti karton Jurgen Klopp.

Paul Tierney: Dobro…moram vam pokazati žuti. Mogao bi biti i crveni, ali ja ću vam pokazati žuti karton.

Linker
17. travanj 2024 22:45