Jack Grealish i Andy Robertson

 GLYN KIRK Afp
BILA BI TO LUDNICA

Ovo bi bila najluđa završnica u povijesti! Evo što se mora dogoditi da Liverpool i City odigraju ‘Super Bowl‘

Liverpool ima stanovit zaostatak po broju zabijenih golova, a City bi se morao malko ugasiti za kraj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 12:26

Dva kola prije kraja, tri boda razlike. Prednost Manchester Cityja u odnosu na Liverpool na ljestvici engleske Premier lige nije se smanjila ni nakon srijede. Tada su Građani na Molineuxu kod Wolverhamptona, istini za volju, primili jedan pogodak. Ali postigli su ih pet, od čega Kevin De Bruyne četiri.

I tako je ostalo 89:86 za City koji do kraja još ima gostovanje kod West Hama i domaći ogled s Aston Villom. Zaostaje Liverpool kojeg čeka gostovanje kod Southamptona, te Wolvesi doma. Da podsjetimo, Liverpool se još uvijek nada tzv. quadrupleu. Nakon što su već podigli trofej pobjednika engleskog ligakupa (Carabao Cup), još uvijek su u igri za Premier ligu, FA kup, čije je finale na rasporedu u nedjelju protiv Chelseaja, te Ligu prvaka, u čijoj ih pariškoj završnici čeka madridski Real.

No, kako se određuje engleski prvak u slučaju da prvi i drugi imaju isti broj bodova, što i nije nemoguće da se ostvari ove sezone? Najprije se gleda gol-razlika. Vjerovali ili ne, i tu se mogu apsolutno poklopiti, jer City je sada na 94:22 (+72), a Liverpool je na 89:24 (+65). Nakon toga, gleda se broj postignutih golova (94:89 za City), broj primljenih golova (22 City, 24 Liverpool), a onda i međusobni omjer, u kojem su obje prvenstvene utakmice ove sezone završile 2:2. A onda, ako baš sve bude apsolutno jednako, moguća je i majstorica. Englezi to zovu - Super Bowl finale.

Da bi Liverpool dostigao City po broju zabijenih, ali i primljenih golova, Redsi u zadnje dvije utakmice moraju ostvariti gol razliku 7:0, a City bi jednu utakmicu trebao izgubiti s 1:0 i jednu pobijediti s jednim pogotkom razlike.

Primjer: West Ham - City 1:0, City - Aston Villa 2:1, odnosno Southampton - Liverpool 0:4 i Liverpool - Wolves 3:0.

Linker
25. travanj 2024 21:52