Mateo Kovačić

 BEN STANSALL Afp
ENGLEZI ODUŠEVLJENI

‘Ovo dovoljno govori koliko je Kovačić briljantan nogometaš, Chelsea mora napraviti sve da ga zadrži‘

Chelsea ima dugačku listu igrača koji bi mogli napustiti klub ovog ljeta
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2023. 14:58

Chelsea je u ovoj sezoni na nove igrače potrošio nevjerojatnih 611 milijuna eura, najviše što je neki klub potrošio u jednoj sezoni ikada, a na Stamford Bridge je stiglo čak 16 novih igrača. Gužva u svlačionici će biti riješena na kraju ove sezone kada će dosta igrača otići iz Londona.

Engleski mediji se još od siječnja bave popisom igrača koji su na izlaznim vratima, a The Telegraph sada donosi kako je vlasnik kluba Todd Boehly odlučio kako u klubu neće biti mjesta za niti jednog igrača koji neće imati važeći ugovor na najmanje dvije sezone. Tako će se morati pronaći rješenje za one igrače kojima ugovor istječe ovog ljeta (N‘Golo Kante, Denis Zakaria) i u ljeto 2024. (Thiago Silva, Mateo Kovačić, Cesar Azpilicueta, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic i Mason Mount), a pregovarat će se i s onima kojima ugovor istječe u ljeto 2025. (Kepa Arrizabalaga, Hakim Ziyech, Kai Havertz, Ben Chilwell, Edouard Mendy i Conor Gallagher).

The Telegraph u svojem tekstu donosi i ‘presude‘, odnosno mišljenja hoće li neki igrač otići ili ostati u Chelseaju. Hrvatskog reprezentativca treba zadržati na Stamford Bridgeu, smatraju engleski novinari.

"Sa samo jednom godinom do isteka njegovog ugovora, hrvatski veznjak ovog ljeta mora donijeti tešku odluku jer bi sljedeći ugovor mogao biti i njegov posljednji dugogodišnji s obzirom na to da će u svibnju napuniti 29 godina", piše The Telegraph pa dodaje:

"Piše se o tome kako bi ga Pep Guardiola i Manchester City željeli odvesti sa Stamford Bridgea što dovoljno govori o tome koliko je on briljantan nogometaš. Boehly mora napraviti sve što je moguće da ga zadrži u klubu."

U statusu igrača koje treba zadržati The Telegraph ima i Kantea, Loftus-Cheeka, Mounta, Azpilicuetu, Silvu, Chilwella i Mendyja. Pulisic, Aubameyang, Havertz, Gallagher, Ziyech, Arrizabalaga po njima mogu napustiti klub.

Linker
10. svibanj 2024 23:11