IAN KINGTON Afp
BIT ĆE I REZOVA

Ovo je glavni kandidat za trenera posrnulog velikana: Već je krenuo slagati supermomčad

Sve bi trebalo biti dogovoreno do kraja tjedna, a posao ga čeka od ljeta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. svibanj 2023. 22:17

Znalo se da će se novi menadžer Chelseaja uoči početka nove sezone naći u nezahvalnoj situaciji. Novi vlasnik Todd Boehly nakrcao je momčad velikim brojem igrača, a nasljednik privremenog trenera Franka Lamparda morat će ipak napraviti određene rezove, pogotovo s obzirom na to da će sigurno željeti dovesti i još poneko novo lice.

A Lamparda bi na klupi londonskih Bluesa mogao naslijediti Mauricio Pochettino, bivši menadžer Tottenhama s kojim je stigao do polufinala Lige prvaka. O tome se sve više piše na Otoku, pa tako Daily Mail donosi popis Pochettinovih želja za novu sezonu.

A on navodno smatra kako Chelsea treba pojačanja na pozicijama vratara, središnjeg veznog i napadača, odnosno ‘devetke‘. Idealno bi bilo kad bi to bili igrači koji već imaju određeni rejting u Premier ligi.

image
KARIM JAAFAR Afp

Ipak, prva briga bit će rješavanje viškova u igračkom kadru, zbog čijeg se obujma u klupskom trening centru čak moralo pristupiti proširivanju svlačionica. A tu bi moglo doći i do nekih bolnih rezova. Nije tajna da je dio igrača nezadovoljan izostankom minutaže, vjerojatno će oni prvi biti na izlaznim vratima, no moglo bi se dogoditi i da klub zahvali nekom od dosad standardnih prvotimaca. Trebat će voditi i računa o smanjenju troškova kako bi se ispoštovao Financijski fair play...

Konkretno, Daily Mail navodi kako postoje dvojbe oko Kepe Arrizabalage kao dugoročnog rješenja na vratima, dok se s Edouardom Mendyjem tek treba dogovoriti oko novog ugovora.

Pochettino želi i centralnog veznjaka koji bi držao sredinu terena s Enzom Fernandezom, što pak dovodi u pitanje statuse N‘Gola Kantea i našeg Matea Kovačića.

Osobit problem u aktualnoj sezoni predstavlja izostanak centralnog napadača. Nakon posudbe Romelua Lukakua Interu, Pierre-Emerick Aubameyang nije se uspio nametnuti te je izvjestan njegov odlazak, a tek treba vidjeti kako po pitanju Lukakua razmišlja Pochettino.

Chelsea će u preostale četiri utakmice do kraja sezone najvjerojatnije i dalje voditi Lampard, no Pochettino bi za novog menadžera mogao biti imenovan već do kraja ovog tjedna...

Linker
13. svibanj 2024 21:53