Faiq Bolkiah
 SCREENSHOT: INSTAGRAM
DALEKO ISPRED SVIH

FOTO: Ovo je najbogatiji nogometaš svijeta! Za njega su čuli samo rijetki, a može kupiti 50 Messija!

22-godišnji veznjak odigrao je za drugu momčad Leicestera tek nekoliko prijateljskih utakmica.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2020. 09:26

Španjolski dnevnik Marca napravio je listu TOP 10 najbogatijih nogometaša svijeta, a na samom vrhu je 22-godišnji mladić za kojeg većina poznavatelja nogometa nije ni čula.


Radi se o Faiqu Bolkiahu, kapetanu reprezentacije Bruneja (1 gol u šest nastupa) koji od 2016. godine igra za Leicester, ali još nije dobio priliku u prvoj momčadi.


22-godišnji veznjak odigrao je za drugu momčad Leicestera tek nekoliko prijateljskih utakmica, a prošlog je ljeta produljio ugovor s premierligašem za još jednu godinu.


U Premiership je stigao kao 11-godišnjak, i to u Southampton, potom potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem, bio na posudbama u Readingu i Arsenalu, a na kraju završio u Leicesteru. Naslovnice, je, međutim tek povremeno osvajao titulom - najbogatijeg nogometaša svijeta, nikako nogometnim uspjesima.


Faiq je, naime, sin brunejskog princa Jefrija Bolkiaha, te nećak brunejskog sultana Hassanala Bolkiaha koji mu je oporučno ostavio vrtoglavih 20 milijardi dolara! Uglavnom, ostali puno poznatiji nogometaši s ove liste nisu imali šanse....


Odmah iza Bolkiaha, drugo mjesto u TOP 10 zauzeo je Cristiano Ronaldo. Marca je bogatstvo zvijezde Juventusa procijenila na 450 milijuna dolara, a na trećem mjestu je aktualni osvajač Zlatne lopte Lionel Messi sa 400 milijuna dolara.


Ostalih sedam mjesta zauzeli su Zlatan Ibrahimović (190), Neymar (185), Wayne Rooney (160), Gareth Bale (125 milijuna dolara), Andres Iniesta (120), Eden Hazard (100) i Paul Pogba (85).

Linker
26. travanj 2024 04:14