GLYN KIRK Afp
POSIPANJE PEPELOM

‘Ovo je neprihvatljivo! Predali smo se i zato se svima ispričavam‘ Novi težak udarac nakon debakla Arsenala

‘Izgubili smo Kierana, izgubili smo Thomasa i to je to. Pokušavat ćemo dalje s igračima koji su nam ostali‘
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2022. 06:41

Crystal Palace je u ponedjeljak kod kuće u zadnjoj utakmici 31. kola engleskog prvenstva sa 3:0 razbio Arsenal. Nitko nije očekivao baš takO UVJERLJIVU predstavu domaćina, i lošu igru gostiju koji se bore za Ligu prvaka.

Domaća je momčad rano povela, najprije je Mateta u 16. minuti zabio za 1:0, a onda je na 2:0 povećao Ayew u 24. minuti. Arsenal se probudio tek u drugom poluvremenu, ali nije mogao napraviti ništa da promijeni rezultat. Na 3:0 je za Crystal Palace povećao Zaha s bijele točke u 74. minuti.

"Nismo uopće trčali, pogotovo u prvom poluvremenu. Kasnili smo na svaku loptu, bili smo mekani u duelima i nismo uopće zaslužili pravo da igramo. Bili smo loši na lopti, nismo imali nikakvu dominaciju, niti jedan period igre u kojem smo kontrolirali igru i dobili smo dva gola. Sve u svemu, ovo je neprihvatljivo! Predali smo se, sada se ispričavamo i moramo se pregrupirati", govorio je ožalošćeni trener Arsenala Mikel Arteta u jednom od svojih samokritičnijih nastupa karijere.

image

Mikel Arteta

GLYN KIRK Afp

"Pitate me jesam li ovo mogao predvidjeti!? Ne, nisam. Pričali smo o tome prije početka utakmice, o tome kako na ovom stadionu možeš pobijediti samo ako od početka uđeš jako u utakmicu. To znači da osvajaš duele, da si prisutan na svakoj lopti, jer oni su jaka fizička momčad", rekao je Arteta i zaključio u još sumornijem tonu.

"Izgubili smo Kierana, izgubili smo Thomasa i to je to. Pokušavat ćemo dalje s igračima koji su nam ostali, kao što pokušavamo cijele sezone".

Kieran Tierney mogao bi, naime, propustiti ostatak sezone zbog ozljede koljena, a sinoć se ozlijedio i Thomas Partey.

Legenda Arsenala Patrick Viera danas je na klupi Palacea.

"Stvarno sam ponosan. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, to je bio odličan nogomet. Dobro smo se i branili i iskoristili naše šanse".

Arsenal je sada peti sa 54 boda, isto kao četvrtoplasirani Tottenham koji, međutim, ima bolju gol razliku. Crystal Palace zauzima deveto mjesto na ljestvici sa 37 bodova.

Linker
23. travanj 2024 09:06