DPPI via AFP
NIJE UGODNO

Ovo je postao jedan od najopasnijih gradova za nogometaše! Samo ove godine već su ih petorica ‘stradala‘

Policija tapka u mraku, niti jedan pljačkaš zasad nije pronađen i uhićen
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 28. ožujak 2022. 23:18

Manchester United polako privodi kraju još jednu neuspješnu sezonu nakon odlaska legendarnog Alexa Fergusona s Old Trafforda, no igrači Crvenih vragova imaju podosta problema i izvan travnjaka. Bogatstvo i slava imaju i drugu, puno tamniju stranu medalje, s obzirom da su u posljednje vrijeme igrači Manchester Uniteda našli na udaru pljačkaša i razbojnika, ali za sada srećom bez tragičnih posljedica.

Naime, otkriveno je da je mladi igrač Crvenih vragova Tahith Chong opljačkan u svome domu u Manchesteru nakon što su pljačkaši, pod prijetnjom nožem, od njega uzeli novac, satove i nakit. U međuvremenu je 22-godišnji Chong je otišao na posudbu u redove drugoligaša Birmingham Cityja, a pljačka se dogodila još 16. siječnja ove godine, ali tek je sada izašla u javnost.

- Bila je to izrazito neugodna situacija za mene, no koliko god ovo bilo užasno iskustvo moglo je biti i puno gore, s obzirom da mi je oštrica noža bila pod grlom. Pljačka je očito bilo dobro pripremljena, ali sve je to sada na sreću prošlost - istaknuo je Chong, kojemu je očekivano trebalo podosta vremena da se oporavi od malo je reći neugodnog iskustva.

Grad Manchester očito je postao vrlo opasno mjesto za život kada su u pitanju nogometaši Manchester Uniteda i Manchester Cityja, s obzirom da je Chong već peti igrač spomenuta dva kluba koji je opljačkan od početka ove godine. Samo tri dana nakon Chonga meta razbojnika bio je stoper Manchester Uniteda i švedski reprezentativac Victor Lindelöf, čija je obitelj opljačkana dok je Lindelöf nastupao za Crvene vragove na gostovanju kod Brentforda. Lindelöfova supruga i djeca nisu ozlijeđeni u pljački, ali su iz sigurnosnih razloga duže vrijeme boravili u Švedskoj.

Paul Pogba imao je gotovo isto iskustvo kao i Lindelöf, a nakon svega francuski veznjak je traumatično iskustvo na društvenim mrežama prokomentirao uz konstataciju kako je njegova obitelj pretrpjela najgoru noćnu moru. Jesse Lingard još je jedan istaknuti pojedinac iz redova Manchester Uniteda koji je u pljački ostao bez velike količine nakita i novca, no mala je to cijena s obzirom na moguće posljedice.

Policija tapka u mraku

Igrači Manchester Cityja do sada su bili rjeđe meta razbojnika, a najteže posljedice pretrpio je Portugalac Joao Cancelo, kojeg su četvorica pljačkaša pretukla i opljačkala u njegovu domu uzevši mu sav nakit. No, Cancelo je samo nekolio dana kasnije igrao u dvoboju protiv Arsenala bez obzira na to traumatično iskustvo.

Ipak, koliko god pljačkaši bili organizirani teško se ne zapitati kako naizgled lako pronalaze put do domova bogatih nogometaša s obzirom da je Chong istaknuo da je u njegovu slučaju zakazao sigurnosti aspekt. Inače, policija tapka u mraku što se tiče počinitelja ovih nedjela, niti jedan pljačkaš zasad nije pronađen i uhićen.

Linker
02. svibanj 2024 00:41