MIGUEL RIOPA Afp
KLOPP PODIGAO GLAS

‘Ovo je već treći klub kojem je vlasnik država, s time se moramo boriti. Imaju novca da kupe cijelu ligu‘

Klopp nije birao riječi kritizirajući preuzimanje Newcastlea od strane super bogatih Saudijaca
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2021. 21:07

Mike Ashley prodao je Newcastle nakon 12 godina vladavine saudijskim vlasnicima, konkretno fondu PIF, što je izazvalo lavinu oduševljenja među navijačima Newcastlea. Dakako, razlog je enormnno bogatstvo novog vlasnika kluba Mohammada bin Salmana koji je 50 puta bogatiji od vlasnika PSG-a. Dakako, s druge strane takva vijest nije oduševila najbolje engleske klubove koji će uzletom Newcastlea dobiti ljutu konkurenciju.

"Što ovo sve znači za nogomet? Prije nekoliko mjeseci imali smo ogroman problem s idejom osnivanja Superlige i s punim pravom. Ovo je poput osnivanja super momčadi koja će imati zagarantirano mjesto u Ligi prvaka za nekoliko godina. To je jasno i svi to znamo. Za pet ili šest godina, ako vlasnici budu strpljivi, bit će super moćni. Imaju dovoljno novca da kupe cijelu ligu", rekao je Liverpoolov menadžer Klopp.

"Kako se danas primjenjuju pravila financijskog fair playa? Nitko to ne zna. Vrijede li ona uopće? Newcastleovim navijačima ovo se naravno sviđa, za nas ostale ostaje činjenica da se u Newcastleu stvara moćnik. Novac ne može kupiti sve, trebat će vremena. Imaju dovoljno novca za donošenje krivih odluka, pa onda za ispravljanje pogrešaka. Tako da će doći ondje gdje žele. Ovo je sad treći klub kojem je vlasnik država. To je ono sa čime se svi moraju nositi. Puno više od novca važno im je donošenje dobrih odluka. Newcastle nije siguran u ligi ove godine, nije 100% sigurno da će ostati u ligi. Bit će puno promjena sljedećih godina", dodao je Klopp.

Linker
25. travanj 2024 11:23