Action Images via Reuters/John Sibley
BUDUĆI DINAMOV PROTIVNIK

'OVO NIJE BILA NORMALNA UTAKMICA', PEP GUARDIOLA POKUŠAVAO UBLAŽITI FIJASKO PROTIV AUTSAJDERA 'Mi nismo čista desetka kao momčad, nismo savršeni!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2019. 10:54

Veliko iznenađenje dogodilo se na Carrow Roadu. Aktualni engleski prvak i suparnik Dinama u Ligi prvaka neočekivano je u subotnjem petom kolu izgubio utakmicu na gostovanju kod Norwich Cityja. Josep Guardiola izveo je svoj trenutačno najjači sastav, uz jednu iznimku. Sjajni belgijski veznjak Kevin de Bruyne ostao je na klupi, u igru je ušao tek u 57. minuti umjesto Gündogana, ali nije uspio donijeti preokret.

De Bruyne igra u sjajnoj formi i pitanje je kako bi stvari izgledale da je na terenu bio od početka, no na pobjedu Norwicha nema prigovora. Pukki i suigrači iskoristili su obrambene pogreške Građana, koji su bez Kompanyja (otišao u Anderlecht) i ozlijeđenog Laportea znatno slabiji u defenzivi.

Stvari su za goste s Etihada loše krenule u 18. minuti, kad je McLean nakon ubačaja iz kuta bio viši od Sterlinga i glavom matirao Edersona. Drugi gol City je primio iz kontranapada u 28. minuti, Pukki je idealno poslužio Cantwella koji je gurnuo loptu u praznu mrežu. Prije odlaska na odmor Agüero je glavom smanjio na 2:1 nakon ubačaja B. Silve.

Početkom nastavka finski napadač Teemu Pukki se upisao u strijelce po šesti put ove sezone, a za domaćina je od 83. minute zaigrao i hrvatski napadač sa švicarskom putovnicom Josip Drmić. Guardiolina momčad uspjela je u 88. minuti smanjiti rezultat na 3:2, strijelac je s 20 metara bio Rodri na asistenciju Jesusa.

"Čestitam Norwichu, mi smo imali loš dan. Ja sam u potpunosti svjestan kakva smo mi momčad, svjestan sam što su nam napravili i svjestan sam što trebamo napraviti ubuduće. Volim svoje igrače. Čast je i zadovoljstvo biti s njima, a ljudi ne mogu očekivati da baš svaki put daju 100 %. Moramo naučiti iz ovog poraza i nastaviti. U zadnjoj trećini nismo imali inicijativu koju inače imamo. U nogometu ne možeš svaki put izbjeći greške. Nije to bila normalna utakmica, ali moramo gledati prema naprijed", poručio je Guardiola.

Soccer Football - Premier League - Norwich City v Manchester City - Carrow Road, Norwich, Britain - September 14, 2019  Manchester City manager Pep Guardiola before the match REUTERS/Chris Radburn  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Chris Radburn

"Mi nismo čista desetka kao momčad. Nismo savršeni. Jedino pozitivno što mogu reći u ovakvom trenutku je da možemo biti sretni što je tek početak sezone. Pet bodova smo iza vodećih, ali moramo nastaviti dalje."

Linker
27. travanj 2024 23:18