OLI SCARFF Afp
KANONADA SLAVNOG TRENERA

‘Ovo smo gledali i u Jugoslaviji!‘ Pep Guardiola razotkrio cijelu priču o ratu i javno rekao što je glavni uzrok

‘Političari su tu da izbjegnu ovakve stvari. A ovo se događa zbog njihove kompletne nesposobnosti‘.
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2022. 19:11

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola pojavio se u petak pred novinarima kako bi odgovarao na pitanja vezana 28. kolo Premier lige i nedjeljni derbi s Manchester Unitedom, a neizbježna tema na ovom druženju bio je i rat koji se već deveti dan vodi diljem Ukrajine.

Španjolski nogometni stručnjak pričao je i o svom igraču, ukrajinskom nogometašu Oleksandru Zinčenku. Guardiola je poručio kako je svakim danom dok rat traje situacija "sve gora i gora", a za svog veznjaka je rekao da bolje od svih zna kakva je situacija u Ukrajini.

"On tamo ima obitelj i donosi nam novosti o stvarima koje se tamo događaju", rekao je Guardiola.

Koliko je važno da Premier liga pokaže solidarnost s Ukrajinom? - glasilo je sljedeće pitanje.

"Važno je, ali na kraju je to samo gesta. Političari su tu da izbjegnu ovakve stvari. A ovo se događa zbog njihove nesposobnosti. Kompletne nesposobnosti. Ovo se ne događa zbog zastave, djelića zemlje, ovo se događa zbog novca. Događalo se to u Siriji, Jugoslaviji... Nevini su stradali. Da novac nije umješan, rata ne bi bilo. I to se nažalost događa i ovih dana. Osam, devet dana već traje ovaj rat. NATO i europske organizacije su nesposobne, potpuno nesposobne", poručio je Pep na press konferenciji.

Linker
14. travanj 2024 04:37