AFP
TEŠKE RIJEČI

‘Ovo više nije momčad Jurgena Kloppa! Ja vidim staru momčad koja je došla do svog kraja‘

Novi poraz Redse je udaljio od minimalnog cilja, plasmana u Ligu prvaka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 03. siječanj 2023. 19:34

Liverpool je na gostovanju kod Brentfordu doživio prizemljenje i poraz (1:3). U sezoni koja do sada Redsima nije donijela previše radosti, momčad menadžera Jürgena Kloppa trenutačno je izvan mjesta koje sljedeće sezone vode u Ligu prvaka, a poraz u britanskoj prijestolnici još je jedan pokazatelj kako su Salah i društvo miljama daleko od šampionskih standarda i borbe za naslov prvaka koju su pred start prvenstva Liverpoolu predviđali praktiči svi analitičari na Otoku, ali i izvan njega.

Nakon susreta Klopp je bio vrlo ljutit na suce i dijeljitelje pravde usporedio je s mikrovalnom pećnicom smatrajući da treći pogodak Brentforda nije trebao biti priznat. No, čak i da je njemački stručnjak u pravu nešto je i do igre Brentforda koji je u ovioj sezoni uspio pobijediti Manchester United, Manchester City, a naposljetku i Liverpool.

Nakon niza uspješnih sezona i osvojenih brojnih trofeja Liverpool se već oprostio od Liga kupa, a praktički i od bilo kakve borbe za naslov prvaka Premier lige s obzirom na zaostatak za vodećim Arsenalom, a s obzirom da u osmini finala Lige prvaka slijedi okršaj s madridskim Realom ne bi bilo preveliko iznenađenje da Redsi u konačnici ne osvoje niti jedan trofej, dok bi neulazak u Ligu prvaka bio realno potpuni debakl. Još je puno kola do konačnih odluka i svakome se može dogoditi krivi korak, ali šampionski Liverpool teško da bi izgubio utakmice od Brentforda ili Leeds Uniteda.

- Kad se intenzitet igre poveća, ne mogu ga pratiti. Liverpool je cijelu sezonu imao problema s momčadima koje gaje fizički nogomet. A ne zaboravimo: riječ je o ekipi koji ponosno kaže: “Intenzitet je naš identitet” - smatra Jamie Carragher koji smatra da bez siječanjskih pojačanja Redsi neće dohvatiti Ligu prvaka, vrlo plastično opisavši trenutačno stanje.

- Ja vidim staru momčad koja je došla do svog kraja. Od prve minute ere Jürgena Kloppa jurili su kao ludi, bez obzira na kvalitetu igrača. To više ne vidim. To nije momčad Jürgena Kloppa.

Prvotimci Redsa svjesni su da je izdanje kod Brentforda nedovoljno za ostvarenje bilo kakvih važnijih ambicija, ali od samokritika ma kako god korektna bila u ovom trenutku nema previše koristi. U 3. kolu FA Kupu Liverpool će dočekati Wolverhampton u utakmici u kojoj jednostavno nema pravo na kiks jer bi u suprotnom sezona mogla poprimiti još crnije obrise kada su Redsi u pitanju i prije nego li se itko tome mogao nadati. Nakon povratka prvenstvenim obavezama slijede okršaji protiv Brightona, Chelseaja, Wolverhamptona, Evertona i Newcastlea, što je prilično zahtjevan raspored do dolaska Reala na Anfield.

Linker
19. travanj 2024 07:04