Antonio Conte

 GLYN KIRK Afp
SHOW UMJESTO NOGOMETA

‘Pa ovaj raspored je jednostavno lud, toga ima samo u našoj zemlji! Briga njih za dobrobit igrača‘

‘U svakom trenutku pokazujete da je najvažnije da se "show mora nastaviti", zato, molim vas...‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. studeni 2022. 10:17

Antonio Conte kritizirao je ključna upravna tijela nogometa jer su "show" stavili ispred dobrobiti igrača. Na konferenciji za novinare uoči nedjeljne utakmice s Liverpoolom, talijanski stručnjak istaknuo je da je raspored utakmica nakon Svjetskoga prvenstva pregust i ne služi za dobrobit igračima.

Svjetsko prvenstvo, koje počinje 20. studenoga, završit će 18. prosinca, dok bi se četvrto kolo engleskog Liga kupa trebalo održati taj tjedan s nastavkom Premier lige 26. prosinca.

- Znali smo za ovu situaciju, znali smo da je ludo staviti Svjetsko prvenstvo usred nacionalnih i kontinentalnih natjecanja. Ovakav raspored je jednostavno lud. Često slušam o dobrobiti igrača, ali to je samo pristojan način da pokažete za što ste stvarno zainteresirani, jer oni nisu stvarno zabrinuti za dobrobit igrača ako je raspored ovakav - rekao je Conte novinarima.

image

Tottenham Hotspur‘s Italian head coach Antonio Conte gestures on the touchline during the English Premier League football match between Bournemouth and Tottenham Hotspur at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on October 29, 2022. (Photo by Daniel LEAL/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live‘ services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications./

DANIEL LEAL Afp

Njegov Tottenham 21. prosinca, tri dana nakon finala natjecanja u Kataru, igra Carabao cup. A pet dana nakon toga zatvaraju prvi dio sezone engleskog prvenstva, u gostima protiv Brentforda.

- Iskreno, stvarno je čudno u Engleskoj da počinjemo igrati tri dana nakon finala Svjetskog prvenstva. Mi smo jedina zemlja koja to čini. Italija, Francuska, Španjolska, Portugal i drugi uzimaju vremena da se odmore i malo odahnu.

Nije se dotaknuo samo post-prvenstvenog rasporeda, Conte je rekao da su nogometna upravna tijela stvorila "nemoguću" situaciju s domaćim ligama i UEFA-om koja pokušava nagurati raspored utakmica prije Svjetskog prvenstva.

- U svakom trenutku pokazujete da je najvažnije da se "show mora nastaviti" i onda molim vas, ne želim ubuduće čuti da se govori o dobrobiti igrača jer to nije istina - zaključio je Conte.

Linker
26. travanj 2024 06:51