Vlasnik Chelseaja Todd Boehly (u sredini)

 JUSTIN TALLIS Afp
PREGOVORI U TIJEKU

Pada najveća ljetna razmjena nogometnih velikana: U igri je čak pet igrača, veliki gazda stigao u Barcelonu!

Odluka o navedenim transferima trebala bi prema medijima na Otoku pasti u sljedeća dva dana
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 08. srpanj 2022. 13:21

Novi vlasnik Chelseaja, američki milijarder Todd Boehly, koji je klub sa Stamford Bridgea preuzeo od Romana Abramoviča, doputovao je u Barcelonu na razgovore s čelnicima katalonskog velikana. U igri je nekoliko transfera, od kojih bi najzvučniji mogao biti onaj nizozemskog reprezentativnog veznjaka Frenkieja de Jonga.

No još je popriličan put do konačnog dogovora, iako pomalo iznenađujući posjet Boehlyja u katalonsku prijestolnicu pokazuje da su namjere londonskog velikana poprilično ozbiljne.

Od kada je iz Chelseaja `odstranio" sve koji su imali važnu ulogu za vrijeme bivšeg vlasnika Romana Abramovića, Boehly je preuzeo kompletnu brigu o transferima Chelseaja a jedini čovjek kojeg konzultira i čije mišljenje sasluša kada je u pitanju spomenuta tematika je menadžer Chelseaja Tomas Tuchel. Mediji bliski londonskom klubu navelike špekuliraju da će Boehly u Barceloni pokušati dogovoriti dolazak De Jonga na Stamford Bridge iako se danima najavljuje dolazak nizozemskog reprezentativca u Manchester United.

image

Frenkie De Jong (desno)

URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp

Ipak do dogovora nije došlo nakon što je Barcelona tražila za De Jonga 70 milijuna funti, ponuda Chelseaja vjerovatno će biti čak i manja, no s obzirom da Barcelona i Chelsea u ovom trenutku imaju podosta zajedničkih interesa po pitanju igračkih pojačanja vrlo lako je moguće da dođe do svojevrsnog kompromisa, Barcelona u svoje redove zeli dovesti iz Chelseaja dva španjolska branića Cesara Azpilicuetu i Marcosa Alonsa i zagovara razmjenu igrača prije nego posudbu ili plaćanje transfera, jer bi Katalonci svakog igrača u ovom prijelaznom roku htjeli dovesti ako je moguće besplatno kada je novac u pitanju ili u bezbrojnim ratama s obzirom na trenutnu financijsku situaciju koja je na Camp Nou daleko od idealne, Sergino Dest i Memphis Depay ponuđeni su kao zamjena za španjolski dvojac, ali De Jong je taj zbog koga je Boehly po medijima bliskim Chelseaju stigao u Barcelonu.

Londončani su spremni ponuditi oko 55 milijuna funti za Nizozemca, no ako već mora otići iz Barcelone, De Jongu se više sviđa odlazak na Stamford Bridge, nego na Old Trafford ponajviše zbog činjenice da će Chelsea za razliku od Manchester Uniteda u novoj sezoni nastupati u Ligi prvaka. De Jong je u jeku pandemije i velikih financijskih problema katalonske družine dva puta pristao na smanjenje godišnjih primanje tako da bi i zbog navedenog razloga mogao od Barcelone dobiti zeleno svjetlo za odlazak u London. Thomas Tuchel željno iščekuj nova pojačanja nakon što je Chelsea kompletirao dolazak engleskog reprezentativca Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, dok će Boehly sa svojim "katalonskim prijateljima" sasvim sigurno popričati i o najboljem igraču Leeds Uniteda, brazilcu Raphinhi i još jednoj ljetnjoj transfer trakavici koja nikako da se prevede kraju.

Raphinha je još prije tri mjeseca dogovorio sve uvjete prelaska u Barcelonu, no Kataloncima se "smračilo pred očima" kada je Leeds za brazilskog majstora izvjesio cijenu od 60 milijuna funti koja za Boehlyja nije bila nikakav problem.

No Raphinha preferira odlazak u Barcelonu koja "moljaka" Leeds da spomenutu cifru plati u tri rate, dok brazilski reprezentativac ne želi otići s Leedsom na pripremni turnir u Australiju a u konačnici transfer De Jonga u Chelsea mogao biti i presudan za dolazak Raphinhe u Barcelonu, iako je za pojedine engleske medije Raphinha i dalje najbliži odlasku u Chelsea.

Odluka o svim navedenim transferima trebala bi prema medijima na Otoku pasti najkasnije u sljedeća dva dana jer do početka nove sezonu u elitnom razredu engleskog nogometa ostalo je manje od mjesec dana.

Linker
19. travanj 2024 05:01