IAN KINGTON Afp
TVRDI DAILY MAIL

Pala je odluka, Chelsea izabrao novog trenera! Lampard predaje ‘palicu‘ bivšem treneru Tottenhama

‘Bluesi‘ odabrali novog trenera i već se naveliko priča o željenim pojačanjima
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 13. svibanj 2023. 22:33

Samo nekoliko sati nakon još jednog turobnog subotnjeg poslijepodneva na Stamford Bridgeu (Chelsea – Nottingham Forest 2-2), Daily Mail je objavio ekskluzivnu vijest: Mauricio Pochettino novi je trener Chelseaja!

Argentinac će na Stamford Bridge dovesti i svoj stručni stožer (pomoćnici Jesus Perez i Miguel D‘Agostino, te Pochettinov sin Sebastian, kao i trener vratara Toni Jimenez), ali će posao preuzeti tek po završetku sezone. Dakle, posljednja će tri kola Premierlige i nadalje momčad Chelseaja voditi Frank Lampard.

image
KARIM JAAFAR Afp

Pochettino je međutim sa sportskim direktorima kluba (Laurence Stewart i Paul Winstanley) razgovarao o snaženju igračkog kadra, poglavito u napadačkom segmentu igre. Tako se već spominje da će u narednom prijelaznom roku meta londonskog kluba biti napadač milanskog Intera Lautaro Martinez. Također, Chelsea je zainteresiran i na centarfora Napolija Victora Osimhena. No, njega "love" svi ugledniji klubovi Premierlige. Još u siječnju Chelsea je potpisao napadača Leipziga, Christophera Nkunkua za 63 milijuna funti. Novom treneru predstoje i razgovori s Romeluom Lukakuom, koji je trenutačno na posudbi u Interu.

Nadalje, Cheslea će nastojati dovesti i Declana Ricea, Alexisa Mac Allistera, te Emiliana Martineza. A Pochettino će nastojati uvjeriti i Masona Mounta u opciju produljenja ugovora budući da engleski reprezentativac ulazi u zadnju godinu suradnje s Chelseajem.

Pochettino je već u rujnu razmatran kao zamjena za smijenjenog Thomasa Tuchela, ali u tom trenutku, novi su vlasnici predvođeni Amerikancem Toddom Boehlyjem smatrali kako bi navijači mogli loše prihvatiti bivšeg menadžera Tottenhama, uvažavajući povijesno rivalstvo Chelseaja i Spursa. No, nakon najslabijeg rezultata kluba sa Stamford Bridge u posljednjih 29 godina, stavovi su značajno "olabavili"...

Linker
03. svibanj 2024 15:34