PAUL ELLIS Afp
ŠOK ZA ZVIJEZDU

Pala jedna od najtežih kazni u povijesti Premiershipa! Srpski napadač saznao presudu za trenutak ludila

Aleksandru Mitroviću stigla je kazna zbog žute minute na utakmici protiv Manchester Uniteda
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2023. 18:27

Napadač Fulhama suspendiran je na osam utakmica zbog nasrtaja na suca Chrisa Kavanagha koji je na Old Traffordu dosudio kazneni udarac za United pri vodstvu gostiju i pritom isključio Williana.

Mitrović je odmah za suigračem napustio igru nakon što je i njemu Kavanagh pokazao crveni karton zbog neprimjerene rekacije. Srpski reprezentativac nekontrolirano je krenuo na glavnog suca nakon njegove odluke, neprestano mu se unoseći u lice do te mjere da su ga čak i njegovi suigrači odvajali. Na tri utakmice suspenzije koje su mu automatski slijedile zbog isključenja, nogometni savez nadodao je još pet utakmica hlađenja te novčanu kaznu od 75.000 funti.

image
PAUL ELLIS Afp

Menadžer Fulhama Marco Silva, koji je također isključen na utakmici protiv Manchester Uniteda, dobio je zabranu igranja na dvije utakmice i kaznu od 40,000 funti zbog svog ponašanja i komentara. "Utvrdili smo kako je standardna kazna koja bi se inače primijenila na Aleksandra Mitrovića zbog nasilničkog ponašanja koji je počinio prema sucu utakmice oko 72. minute očito nedovoljna", priopćilo je vodstvo lige.

Suspenzija Mitrovića na osam utakmica jedna je od najtežih kazni izrečenih u Premier ligi. David Prutton je dobio deset utakmica 2005. jer je gurnuo suca Alana Wileya nakon što mu je pokazao crveni, dok je Paolo Di Canio propustio 11 utakmica jer je gurnuo suca Paula Alcocka na tlo. Rekorder je pak Eric Cantona koji je zbog kung-fu udarca u navijača Crystal Palacea u siječnju 1995. godine suspendiran na devet mjeseci.

Linker
04. svibanj 2024 23:38