OLI SCARFF Afp
ŠPANJOLAC U PROBLEMIMA

Panika u Cityju: Guardiola u finalu bez četiri neizostavna prvotimca? ‘Neki već 10 dana nisu trenirali...‘

Ubitačan tempo donio je Građanima mogućnost trostruke krune, ali ostavio i teške posljedice
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. svibanj 2023. 17:30

Sve do nedjeljnog ogleda s Brentfordom i minimalnog poraza (0:1), nogometaši Manchester Cityja nisu izgubili 25 utakmica (20p, 5n) u nizu. Dominantnim predstavama Građani su zaradili trofej Premier lige te finale FA Kupa i Lige prvaka, ali ubitačan tempo ostavio je posljedice zbog kojih trener Pep Guardiola neće mirno spavati.

Izvan pogona

Španjolski stručnjak nakon posljednjeg kola engleskog prvenstva otkrio je da čak četiri igrača ima određenih fizičkih poteškoća. Neki od njih su, kaže, upitni za finalnu utakmicu FA Kupa s Manchester Unitedom, koja se 3. svibnja treba odigrati na kultnom Wembleyu. Kevin de Bruyne, Ruben Dias i Manuel Akanji nisu ni putovali na gostovanje kod Brentforda, a Jack Grealish već je neko vrijeme izvan pogona.

image

Kevin de Bruyne

PAUL ELLIS Afp

- Imamo četiri ili pet igrača s problemima. Ne radi se o velikim ozljedama, ali već nekoliko dana, pa i tjedana neki od njih nisu spremni. Stvarno su iscrpljeni, fizički i mentalno - započeo je Guardiola na preskonferenciji, pa nešto detaljnije govorio o situaciji svakog pojedinca.

- Dias nije trenirao već 10 dana, Grealish također. De Bruyne se nije osjećao dobro nakon utakmice s Brightonom u srijedu, već mu se to dogodilo prije nekoliko tjedana i tada je u nizu propustio više utakmica.

Naravno, prvo je pitanje bilo hoće li biti spremni za veliki okršaj s gradskim rivalima. Guardioli je to šansa za drugi trofej, a tjedan dana kasnije mogao bi upotpuniti sezonu trostrukom krunom nastave li nezaustavljivim tempom i protiv milanskog Intera u finalu Lige prvaka.

Nije iznenađenje

- Trenutno ne znam hoće li biti spremni. Mislim da hoće, ali nije stvar u tome hoće li biti spremni za utakmicu, nego hoće li uspjeti pravilno trenirati. Probat ćemo na sutrašnjem treningu, nadam se da ću u srijedu znati više, ali sada stvarno ništa ne znam - poručio je Španjolac.

image

Jack Grealish

PAUL ELLIS Afp

City je u posljednja dva tjedna odigrao pet utakmica, igrači nisu imali ni tri dana odmora između utakmica u kojima je trebao zaraditi i potvrditi status lidera Engleske i izbaciti Real Madrid iz Lige prvaka. Stoga, iscrpljenost i manjak energije glavnih igrača sve su osim iznenađenja.

Dakle, City bi u najmanje jednoj ključnoj utakmici sezone mogao biti lišen ponajboljih igrača. O veličini i značenju Kevina de Bruynea nepotrebno je trošiti riječi, a upravo je Jack Grealish tijekom proljetnog dijela sezone briljirao onda kada je Belgijac bio nešto skromnijeg učinka.

Manuel Akanji prometnuo se u jednog od glavnih braniča, status je to koji Ruben Dias praktički drži otkad je stigao na Etihad. Ako se ijedan od spomenute četvorke ne uspije brzo opraviti, a posebice De Bruyne ili Grealish, Guardiola je u velikim problemima.

Linker
26. travanj 2024 16:20