MANU FERNANDEZ Afp
POPUST UMJESTO KAZNE

Pao dogovor: Engleski divovi pokretači Superlige jeftino prošli, no čeka ih debakl u slučaju novog gafa!

Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City i United izbjegli su oštrije sankcije
Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2021. 22:59

Šest engleskih klubova, koji su bili među pokretačima propale nogometne europske Superlige, postigli su u srijedu dogovor s Premier ligom te će kao "gestu dobre volje" platiti ukupno 22 milijuna funti, a novac će bi iskorišten za razvoj lokalnih nogometnih sredina te omladinskih škola.

Tako su Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City i Manchester United izbjegli oštrije sankcije, ali ako ponovno krenu u sličan projekt bit će im oduzeto 30 bodova, a svaki će klub platiti kaznu od 25 milijuna funti.


Uefa privremeno obustavila postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa

Uefa je u srijedu privremeno obustavila disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa, koji se još nisu odrekli projekta nogometne europske Superlige.

Uefa je 25. svibnja pokrenula disciplinski postupak zbog potencijalnog kršenja njenog pravilnika, a u medijima se nagađalo da bi ta tri kluba mogli dobiti dvogodišnju zabranu natjecanja u Ligi prvaka.

Ostalih devet klubova (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter i Atletico Madrid) koji su zbog prijetnji oštrim sankcijama brzo odustali od projekta Superlige već ranije se nagodilo sa Uefom i zaradili su blage novčane kazne.

Linker
25. travanj 2024 22:30