THOMAS COEX Afp
EUROSONG PA LIGA PRVAKA

Pep Guardiola ne želi šutjeti: ‘To se ne bi dogodilo da nema Eurovizije! Ne razumijem to‘

‘Nemamo puno vremena razmišljati o Realu jer igramo u nedjelju. Hvala im na tome‘
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2023. 15:57

Pred nogometašima Manchester Cityja neugodno je gostovanje kod Evertona u Premiershipu. Iako je utakmica prvotno trebala biti odigrana u subotu, termin je prebačen na nedjelju zbog sigurnosti. Naime, Liverpool je u subotu navečer domaćin finala Eurosonga. A svega tri dana kasnije ‘Građane‘ čeka uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka protiv Real Madrida.

Na press konferenciji je Pep Guardiola upitan za komentar činjenice da je Erling Haaland izabran za najboljeg igrača godine u izboru novinara.

- Mislim da je to zaslužio. Čestitke Erlingu, naravno. Ponekad igrači jako brzo kliknu, a to je bio slučaj s njim. Haaland se osjeća dobro, iza njega je intenzivna utakmica u Madridu i ne bi ju mogao igrati da je bio umoran. Osjeća se dobro, stigao se odmoriti, rekao je trener Manchester Cityja.

Komentirao je gostovanje kod Evertona koji se bori za opstanak. City kao vodeća momčad lige u utakmicu ulazi s bodom prednosti i utakmicom manje od drugoplasiranog Arsenala.

- Ovdje sam već šest godina i odlazak na Goodison Park je uvijek težak. Kako zbog atmosfere tako i zbog činjenice da je ta utakmica finale i za njih. Volim posjete Goodisonu, to je jako britanski stadion. Sve momčadi igraju za nešto i može biti jako komplicirano. Oni su vrlo jaka momčad fizički gledano i svašta se može dogoditi, objasnio je španjolski stručnjak.

Osvrnuo se i na Real.

- Moje misli su usmjerene na Everton, ništa drugo. Radili smo za ovo 11 mjeseci i to je naš prioritet. Nemamo puno vremena razmišljati o Realu jer igramo u nedjelju. Hvala im na tome. Ne razumijem to, ali moram prihvatiti. Neću se više boriti, raspored je takav kakav je. Siguran sam da Premier liga želi pomoći momčadima, ali problem je kalendar, broj utakmica. Mislim da ne možemo igrati u subotu jer se održava Eurovizija i nema dovoljno sigurnosnih snaga.

O potencijalnoj iscrpljenosti momčadi i dugoj sezoni.

- Igrat ćemo sigurno do 3. lipnja, a moramo zaslužiti pravo da igramo i još jedan tjedan kasnije. Imamo još 6 utakmica, potencijalnih sedam, to nije previše. Možemo to podnijeti, zaključio je Guardiola.

Linker
29. travanj 2024 19:14