SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Shaun Brooks/Actionplus/Profimedia
ZGRABIO JE PRILIKU

Perišić napokon dobio šansu i pokupio odlične kritike. Je li vrijeme da ga Conte stavi od prve minute?

Hrvatski nogometni reprezentativac jako je dobro iskoristio minutažu dobivenu u gradskom derbiju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 08:34

"U igru ulazi Ivan Perišić, došao je ovog ljeta i 33 su mu godine, bio je strijelac u finalu Svjetskog prvenstva prije četiri godine. Nadamo se da ima još nešto za ponuditi ovdje u Premier ligi". Tako je komentator Sky Sportsa najavio našeg reprezentativca u 79. minuti, kada ga je Antonio Conte uveo na mjesto Heung-min Sona.

Mi bismo njegovo "nadamo se da može" rado zamijenili sa "sigurni smo da može", jer ovako je to ipak zvučalo pomalo skeptično, u skladu s kritikama nekolicine britanskih glasila, koja su još u lipnju prosudila da je Perišić prestar za ovakav Tottenham.

No, jučer mu je svega 15-ak minuta protiv Chelseaja (uključujući sučev dodatak) bilo dovoljno za prvu asistenciju na novoj destinaciji. Naš Vatreni oštro je ubacio iz kornera i učinio Harryja Kanea herojem momčadi, jer Englez je tako u samoj završnici (90+6‘) lako pogodio za 2:2 i donio Spursima bod na Stamford Bridgeu, gdje su ‘muku mučili‘ od početka do kraja susreta.

Englezi su primijetili da je Perišić vrlo dobro iskoristio dobivene minute stoga je i pokupio izvrsne ocjene u njihovim medijima. One se razlikuju ovisno o kriteriju i dojmu autora, ali uglavnom prevladavaju sedmice.

Toliko mu je dodijelio lokalni list Football London "za naporan rad na lijevoj strani terena otkad je ušao i asistenciju za Kanea". Prema njihovoj skali još je samo spomenuti strijelac zaradio toliko visoku ocjenu, dok su ostali mediji ipak napravili razliku i Kanea proglasili najboljim gostujućim igračem.

A jedan od najgore ocijenjenih igrača na terenu bio je Ryan Sessegnon, kako prema utiscima medija s Otoka tako i prema algoritmima aplikacija za praćenje rezultata. Sessegnon je izravni konkurent našem reprezentativcu u startnoj postavi Spursa i vrijedi pratiti njegov rad s obzirom na to da je zasad vrlo neizvjesno tko će u prvih 11. Iako se pokazao dobrim u prvoj utakmici protiv Southamptona, jučer je bio poprilično neuvjerljiv i Conte je odlučio povući ga iz igre već u 57‘ minuti da bi, u lovu na gol zaostatka (tada 1:0), napravio mjesta za Richarlisona. Mladom beku (22) Sessegnonu većina engleskih medija, među kojima su Sky Sports, NBC i već spomenuti Football London, dodijelila je 5, a neki su mu ‘progledali kroz prste" i podebljali na 6.

Neki engleski analitičari i prije utakmice pisali su da Perišić mora od prve početi protiv Chelseaja na račun svog iskustva. Talijanski stručnjak na klupi Pijevaca nije dijelio takvo mišljenje, a ostaje za vidjeti hoće li mu ga promijeniti jučerašnja dobra partija Hrvata u završnici susreta i asist za zlata vrijedan bod. Iduća utakmica je u subotu, kada im u goste dolaze Wolvesi.

Linker
25. travanj 2024 03:16