Ivan Perišić i Hugo Lloris

 Norbert Scanella/panoramic/bestimage/profimedia
OTPISI U LONDONU

Perišićev legendarni suigrač napušta klub: Zadesili ga pehovi, upao u nemilost trenera, sada seli preko oceana?

Finalist Lige prvaka karijeru će, čini se, završiti u američkoj ligi
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. prosinac 2023. 23:33

Francuski 37-godišnji vratar Hugo Lloris na pragu je odlaska iz Tottenhama. Nakon što je posljednjih nekoliko mjeseci proveo poharan ozljedama i u nemilosti trenera Angea Postecogloua čini se da je njegovoj 11-godišnjoj epizodi u Londonu došao kraj.

Suigrač našeg Ivana Perišića koncem prošle sezone zadobio je ozljedu bedra u teškom 6:1 porazu kod Newcastlea. Nakon pet primljenih pogodaka u prvih dvadesetak minuta, Lloris je izašao na poluvremenu. Oporavio se početkom listopada, no pored novog prvog i drugog golmana, Guglielma Vicaria i Frasera Forstera, nije zaradio mjesto u momčadi.

Stoga će, s obzirom na to da mu trenutni ugovor ističe 30. lipnja 2024., u ovom zimskom prijelaznom roku Lloris vjerojatno napustiti klub. Ugovor mu ulazi u posljednjih šest mjeseci pa svjetski prvak s Francuskom od Nove godine može i službeno pregovarati s drugim klubovima, a čini se da je Lloris već stupio u kontakt s američkim FC Los Angelesom. Razgovori su navodno u završnoj fazi te bi tako finalist Lige prvaka iz 2019. smiraj karijere dočekao u MLS-u.

U Spurse je Lloris došao iz Lyona 2012. u transferu vrijednom 12 milijuna eura, a za tim iz sjevernog Londona branio je 444 puta i pritom 151 put sačuvao praznu mrežu.

Linker
26. travanj 2024 03:16