PIERO CRUCIATTI Anadolu Agency Via Afp
SUD TALIJANSKOG DNEVNIKA

‘Perišićeva odluka mogla bi postati predmet sprdnje, a u Interu je nemoguće ne pomisliti na njega‘

Na Meazzi se uzdignuo kao nikada u karijeri i u teškoj situaciji sjajno bi došao Inzaghiju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. ožujak 2023. 17:14

Dok se bliži kraj reprezentativnih obveza u sklopu prvih utakmica kvalifikacija za Euro 2024., u Italiji se govori o nadolazećim klupskim zadaćama, pri čemu se La Gazzetta dello Sport osvrnula na situaciju Ivana Perišića. Prosudili su da je, a govore to i njegove brojke u Tottenhamu, "ovakvo izdanje hrvatskog napadača daleko od najboljeg Perišića u karijeri", a taj se nalazio pod zidinama Meazze, gdje je ovih dana "nemoguće ne pomisliti na njega".

Nedostaje igrač njegove kvalitete

Što to tjera milanski Inter na sjećanje na hrvatskog reprezentativca? Trenutno su u problemima - nijedan igrač njegove pozicije, a to su Dimarco, Gosens i D‘Ambrosio, nije u punoj spremi. A već prvog dana travnja slijedi važan ligaški ogled s Fiorentinom, u kojem Inter nastavlja grčevitu borbu za ostanak na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Na još veću nesreću Nerazzurra, tri dana kasnije slijedi polufinalni ogled Talijanskog kupa protiv Juventusa. I sve to dok na lijevoj strani terena za Simonea Inzaghija ne postoji nijedna sigurna opcija.

"Na lijevoj strani mogla bi nastati rupa, nemoguće je ne pomisliti na Perišića, koji se u Interu uzvisio kao nikad u karijeri", piše spomenuti dnevni list, a zatim naznačuje da to nije jedini razlog zašto bi Hrvat dobro došao Interu. Njegov "nasljednik" igra slabije od očekivanja.

image

Ivan Perišić u dresu Intera

FILIPPO MONTEFORTE Afp

"Dimarco nije imao super izvedbe, pogotovo u prvom dijelu sezone. Može se reći da Interu nedostaje Perišić, kao i Perišić Interu. Ove godine klubu treba igrač njegove kvalitete i kalibra", nastavlja dnevnik, ukazujući na to da je karijera našeg Vatrenog u Milanu izgledala znatno ljepše od ove u Londonu.

Uz činjenicu da je Perišić postigao samo jedan pogodak te da su njegove brojke u globalu oslabile, prosuđuju da je "njegova engleska prezentacija daleko od najbolje u karijeri, od onog zadivljujućeg izdanja između 2020. i 2022. godine pod palicom prvo Contea, pa onda Inzaghija".

Conte je glavni razlog

Iako je i tada bio važan adut, Perišić nije produžio ugovor po isteku važećeg na ljeto 2022., te je iz Intera preselio u redove Spursa. Iako se tada pisalo o pravoj zavrzlami, u kojoj malo dvoji Inter, pa malo Perišić, La Gazzetta dello Sport navodi da je jedan od glavnih razloga njegovog odlaska Antonio Conte.

Iako je u prvoj sezoni pod Conteovim vodstvom naš igrač završio na posudbi u Bayernu, u drugoj je postao neizostavni adut u Interovom lovu na Scudetto. Perišić se svidio Conteu, a trener Perišiću, pa je, kažu, na njegov nagovor odabrao London umjesto produženja ugovora na sjeveru Italije.

image

Ivan Perišić i Antonio Conte

DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia

"To je odluka koja se do sada nije isplatila i koja, budući da Conte više nije trener Spursa, bi čak mogla postati i predmet sprdnje", navode Talijani opasivajući slijed transferskih događanja.

Znači li to i da će Perišić odlaskom Contea izgubiti svoju ulogu u Spursima? Neki talijanski mediji, poput Football Italia, pretpostavljaju da se na hrvatskog reprezentativca ne računa u budućnosti jer su mu 34 godine, a novi trener pokušat će izgraditi i novu ekipu. Ipak, osim pretpostavke koja proizlazi iz činjenice da je Conte glavni razlog Perišićevog dolaska, pa da bi se njegovim odlaskom odnos Hrvata s klubom mogao poremetiti, ne postoje značajnije informacije o njegovoj sudbini u Londonu.

Linker
24. travanj 2024 15:23