DARREN STAPLES Afp
KREĆE RASPRODAJA

Počinje velika rasprodaja europskog giganta, klub napušta čak 12 igrača?! Na popisu se navodno nalazi i Vatreni

Za njegove su usluge od ranije zainteresirani talijanski kupci, a sada se transfer čini još bliže
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2023. 06:07

Ovog će ljeta europski nogometni prvak iz 2021. godine, londonski Chelsea provesti možda i najveću čistku u klupskoj povijesti. Ako je vjerovati engleskom The Athleticu, sa Stamford Bridgea će put bijelog svijeta čak 12 prvotimaca. Škare Todda Boehlyja, američkog multimilijardera zahvatit će, među ostalima, i hrvatskog reprezentativca, Matea Kovačića. Za njega se, Talijani pišu, zainteresirao AC Milan, a neki drugi suigrači mogli bi malo teže naći novog kupca.

Redom, za Bena Chilwella to ne bi trebao biti problem, jer na njega je oči već bacio Manchester City. Također, za reprezentativca Engleske, Masona Mounta već se raspituju veliki rivali, Manchester United i Liverpool. Uz njih dvojicu i našeg Kovačića, na izlaznoj su listi još i igrači poput Pierrea-Emericka Aubameyanga, Christiana Pulisica, Rubena Loftus-Cheeka, Cesara Azpilicuete, Conora Gallaghera i Hakima Ziyecha.

image

Mateo Kovačić

MARCO BERTORELLO Afp

No, to nije sve, budući da će se u klubu nastojati riješiti i Kaija Havertza, odnosno Raheema Sterlinga. Kroz dva prijelazna roka otkako ih je preuzeo novi vlasnik, Chelsea je na ulazne transfere bez bonusa i premija potrošio preko 600 milijuna eura, a da bi bili konkurentni i na sljedećim prijelaznim rokovima, uz poštovanje financijskih fair-play modela sada moraju prodati neke od najboljih igrača iz svog rostera.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

"Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao." Tim je riječima Ilija Lončarević u podcastu ‘VAR soba‘ komentirao situaciju u kojoj se Osijek trenutno nalazi. Hoće li slavonski klub zadržati mjesto koje vodi u Europu? Hoće li odnos između Darija Šimića i Ante Čačića narušiti odnose u svlačionici? Je li Hajduk izašao iz krize? Kako će se rasplesti borba za opstanak? Odgovore na ta i druga pitanja potražite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
25. travanj 2024 11:21