Aleksandar Mitrović

 ATTILA KISBENEDEK Afp
APSOLUTNI JUNAK

Pogledajte ludo slavlje povratnika u Premiership! Mogu srušiti rekord Cityja, a Srbin je već ispisao povijest

Na senzacionalan su način noogmetaši Fulhama potvrdili povratak u elitno društvo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2022. 08:04

Igrači Fulhama u velikom su stilu potvrdili status najbolje momčadi u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa. U pretposljednjem kolu na svome su Craven Cottage deklasirali Luton sa 7:0, što je već treći put ove sezone da su zabili "sedmicu". A pritom treba naglasiti da Luton nije momčad s dna ljestvice, već se nalazi na šestom mjestu koje vodi u play-off za Premier ligu.

image
MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mark Greenwood/ips/Shutterstock Editorial/Profimedia

Momčad koju vodi portugalski stručnjak Marco Silva igrala je cijele sezone vrlo atraktivan nogomet, o čemu svjedoči čak 106 postignutih pogodaka. Fulham je time postao prvi sastavu koji je zabio više od 100 golova u Championshipu nakon Manchester Cityja kojem je to uspjelo u sezoni 2001/02. No, pred Fulhamom je još jedna utakmica do kraja, gostovanje kod Sheffield Uniteda na kojem će moći i nadmašiti rekord Cityja.

VELIKO SLAVLJE IGRAČA I NAVIJAČA FULHAMA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Posebno impresivan u sastavu Cottagersa ove je sezone bio srpski napadač Aleksandar Mitrović (27) koji je zabio nevjerojatna 43 gola u isto toliko nastupa. Otkad je uspostavljen sadašnji sustav engleskog nogometa, s Premier ligom kao elitnim razredom (1992. godine), nijedan igrač nije bio tako efikasan u drugoligaškom nadmetanju.

Nakon završetka sinoćnje utakmice, redari nisu uspjeli zaustaviti navijače koji su u deliriju preplavili travnjak, sretni što će svoje miljenike sljedeće sezone ponovno gledati u društvu najboljih...

Linker
17. travanj 2024 10:04