DARREN STAPLES Afp
ČUDO U PREMIERSHIPU

Pogledajte najluđu utakmicu godine: Zabila gotovo cijela momčad, vratar primio 8 golova, a najbolji je u ekipi!?

Postigli su više golova u jednom ogledu nego 12 engleskih timova u čitavoj sezoni
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. rujan 2023. 19:33

U šestom kolu engleske Premier lige odigrana je utakmica za anale! Newcastle je na gostovanju kod Sheffield Uniteda pobijedio nevjerojatnih 8:0, a novu dimenziju ionako nestvarnom učinku možemo dodati ususret činjenici da smo vidjeli i toliko različitih strijelac.

Za Svrake je nastupilo 16 igrača, polovica prisutnih zatresla je mrežu Wesleyu Foderinghamu, koji je - vjerovali ili ne - najbolje ocijenjeni igrač Sheffielda (6,5)! Pravedno, jer prikupio je čak sedam obrana, no to što su radili braniči Anel Ahmedhodžić, John Egan i Jack Robinson jednostavno je rijetko viđena i neopisiva katastrofa.

image
DARREN STAPLES Afp

Pred golom domaćina izredali su se Sean Longstaff (21.), Dan Burn (31.), Sven Botman (35.), Callum Wilson (56.), Anthony Gordon (61.), Miguel Almiron (68.), Bruno Guimaraes (73.) i Aleksander Isak (87.), a Newcastle je ukupno upisao 22 udarca prema vratima. Nijedna momčad u Premier ligi nikada nije upisala osam pogodaka, a da pritom broji i toliko različitih strijelaca.

SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Još malo o osmici - Svrake su sada osma momčad Premier lige s devet osvojenih bodova, dok je Sheffield na dnu s tek jednim. Eto, Newcastle je u jednoj utakmici zabio više golova nego Manchester United, Crystal Palace, Fulham, Nottingham Forest, Chelsea, Everton, Wolverhampton, Bournemouth, Luton, Burnley i Sheffield u čitavoj ligaškoj sezoni.

Ipak, ovo nije najveća pobjeda u povijesti Premier lige. Svrake su sletjele na drugo mjesto, čak četiri utakmice završavale su trijumfom od devet razlike. Manchester United pamti 9:0 protiv Ispwich Towna (1995.), a istim rezultatom Leicester je nadigrao Southampton (2019.), identičnu stvar učinili su im i Crveni vragovi godinu kasnije, a prošle sezone Liverpool se izredao pred golom Bournemouta, također pobjedivši 9:0.

Nijedna utakmica Premier lige nikada nije završila s 10 pogodaka jedne momčadi, a najviše zgoditaka palo je u susretu Portsmoutha i Readinga 2007. godine, kada je domaćin slavio 7:4, a jedan gol upisao je Niko Kranjčar.

Linker
10. svibanj 2024 19:14