NICK POTTS Afp
LONDONSKI DERBI

Poništeni gol, penal, ozljeda odličnog igrača i - poraz: Crna nedjelja za Josea Mourinha i Tottenham

Pobjedu je u finišu domaćin sačuvao i zahvaljujući sjajnoj reakciji bivšeg nogometaša Dinama!
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 14. ožujak 2021. 20:20

Tottenham je u londonskom derbiju poražen na gostovanju kod Arsenala (1:2) prije dolaska u Zagreb na uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige.

Za razliku od dvoboja protiv Dinama, menadžer Tottenhama Jose Mourinho očekivano je od prve minute na travnjak poslao Garetha Balea u potrazi za još jednom pobjedom u dvobojima s velikim gradskim suparnikom. Prvo poluvrijeme pripalo je Arsenalu koji je u susret krenuo bez najubojitijeg napadača Aubameyanga, Gabonac se zbog kršenja klupske discipline našao na klupi za pričuve, dok je talentirani veznjak Topnika Smith Rowe umjesto mreže pogodio gredu gola vratara Llorisa.

Nova nevolja zadesila je suparnika Dinama u 18. minuti kada je igru zbog ozljede morao napustiti Son, te je poprilično upitno hoće li sjajni krilni napadač uopće putovati s ostatkom momčadi u hrvatsku metropolu. S obzirom na igrački kadar poprilično je nestvarno da Arsenal veći dio prvenstvene utrke “čami” na korak od donjeg dijela ljestvice, ali kada je na suprotnoj strani Tottenham, onda je motivacija na najvećoj mogućoj razini.

No, kao i obično u ovoj sezoni, Arsenal je za promašaje kažnjen iz prvog ozbiljnijeg napada na utakmici kada je nakon akcije Balea i Reguilona, Lamela majstorski udarcem, rabonom s desetak metara, naciljao lijevi donji kut vrata. Potom je nesretna momčad Mikela Artete po drugi put pogodila okvir gola gostiju, ali i stigla do zasluženog izjednačenja u 44. minuti kada je nakon udarca Odegaarda lopta zakačila Alderweirelda i završila u mreži.

U 64. minuti Sanchez je u šesnaestercu Tottenhama nespretno sapleo Lacazettea, a francuski napadač smireno je s bijele točke pogodio mrežu za i više nego pravedni preokret Arsenala. U 75. minuti Lamela je zaradio drugi žuti karton i isključenje, a Topnici su uz poništeni gol Kanea i još jednu propuštenu prigodu najboljeg igrača gostiju, te sjajnu reakciju bivšeg igrača Dinama, Brazilca Gabriela, sačuvali stečenu prednost i proslavili posebnu slatku pobjedu.

Tottenham je nastupio u sljedećem sastavu u formaciji 4-2-3-1: Lloris - Doherty, Sanchez, Alderweireld, Reguilon - Ndombele (od 62. Alli), Hojbjerg - Bale (od 57. Sissoko), Lucas Moura, Son (od 18. Lamela) - Kane.

Linker
25. travanj 2024 11:00