Enzo Fernandez nije želio ostati do ljeta u dresu Benfice

 SOPA IMAGES/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Sopa Images/sipa Press/profimedia
NOVI DETALJI

Portugalska legenda optužila Fernandeza: ‘Imali smo drugi dogovor s Chelseajem, ali on nije htio čuti za to‘

Rui Costa je objasnio kako je Benfica željela zadržati Fernandeza i pod cijenu da Chelsea na ljeto plati manju odštetu
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2023. 12:20

Enzo Fernandez je bio najveća zvijezda netom završenog zimskog prijelaznog roka. Argentinski veznjak je za 121 milijun eura prešao iz Benfice u Chelsea te tako srušio rekord kao najskuplja kupnja nekog engleskog kluba u povijesti.

Argentinac je pažnju svjetske javnosti zaokupio odličnim igrama u dresu Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa nije čudno što se u Benfici zadržao samo šest mjeseci nakon što je došao iz River Platea. No, čelnici portugalskog kluba su ga željeli zadržati i duže, a to je novinarima objasnio predsjednik Benfice, legenda portugalskog nogometa Rui Costa.

"Enzo Fernandez nije želio ostati u Benfici. Nije nam dao nikakvu šansu da se to dogodi. Dao sam sve od sebe da se to dogodi, tužan sam što se to nije dogodilo, ali neću plakati za igračem koji nije želio više igrati za naš klub. Kada se pojavila ponude Chelseaja bilo je nemoguće utjecati na njegovu želju za odlaskom", rekao je Costa te objasnio kako je postignut dogovor s Chelseajem o ostanku još šest mjeseci, ali je igrač inzistirao na promptnom odlasku.

"Posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorili smo se s Chelseajem da on ode na ljeto, ali Enzo to nije želio. Od trenutka kada je shvatio da će Chelsea platiti njegovu izlaznu klauzulu nije više želio čuti za ostanak kod nas. Inzistirali smo, ali on nije pokazao nikakvu želju za igrom u Chelseaju."

Rui Costa je objasnio kako je Benfica bila spremna uzeti manju odštetu ako bi Fernandez ostao do ljeta, ali Fernandez nije želio ostati.

"U trenutku kada se on tako postavio sve se promijenilo. Tada sam rekao da on ne može više igrati za Benficu. Neću plakati za igračima koji ne žele nositi naš dres", zaključio je Rui Costa.



POGLEDAJTE ‘VAR SOBU‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.

Linker
18. travanj 2024 11:21