Frank Lampard nema dobre rezultate s Evertonom

 AFP
HOĆE LI SE IZVUĆI?

Potpuni kaos - slavnom klubu prijeti ispadanje, navijači prijete upravi, a izlaz iz tunela se ne vidi

Prošle sezone se klub spasio u posljednji trenutak, veliko je pitanje hoće
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 19. siječanj 2023. 10:30

Everton je protekle subote doživio bez ikakve sumnje jedan od najgorih dana u povijesti ovog velikana s Goodison Parka i situaciju bez presedana kada je elitni razred engleskog nogometa u pitanju. Naime, zbog sigurnosnih razloga i prijetnji navijača kompletnom upravnom odboru sugerirano je da ne dolazi na prvenstvenu utakmicu protiv Southamptona, što se u konačnici i dogodilo.

Nikad do sada

Everton, na čijoj klupi sjedi Frank Lampard, trenutačno se nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu Premier lige i ponovno mu prijeti ispadanje iz engleske nogometne elite kao i prošle sezone, kada se klub spasio od najgoreg scenarija doslovno u posljednji trenutak, no veliko je pitanje hoće li i ovog puta Karamele biti iste sreće i znanja, pogotovo što je trenutačna situacija u klubu nalikuje na potpuni kaos. Događale su se i u prošlosti krize u plavom dijelu Liverpoola, neki navijači Evertona se jako dobro sjećaju događaja od prije gotovo tridesetak godina kada se ostanak u ligi u posljednjem kolu slavio uz konzumaciju komadića trave s Goodison Parka, ali nikada u povijesti kluba čelnicima nije bio zabranje ulazak na vlastiti stadion, odnosno, nikada do protekle subote.

Predsjednik Bill Kenwright, izvršna direktorica Denise Barett-Baxendale, glavni financijski direktor Grant Ingles i direktor Graham Sharp prihvatili su savjet policije i nisu se pojavili na utakmici koju je u konačnici Everton izgubio i zaokružio malo je reći kaotični dan na Goodison Parku. Čelnici kluba oglasili su se priopćenjem u kojem se navodi da je ovo najtužniji dan u povijesti kluba, no pitanje je ima li uopće izgleda za izlaz iz tunela u kojem se našao slavni engleski klub.

image

Conor Coady

LINDSEY PARNABY Afp

Izvršna direktorica Evertona Denise Barett-Baxendale već je ranije bila fizički napadnuta od jednog navijača, dok su njezin automobil navijači Evertona zaustavili i ispljuvali. Prijetnje smrću dobio je i predsjednik kluba Billa Kenwright, dok je vlasnik kluba Farhad Moshiri pošteđen sličnih mukai to iz jednostavnog razloga što uopće nije prisustvovao utakmici Evertona posljednjih 14 mjeseci.

Kada je preuzeo vođenje ovog kluba 2016. godine Moshiri je najavio novu eru u povijesti Evertona, a ne može se kazati da je baš sve tijekom njegova mandata bilo negativno. Karamele su, naime, znale biti i jako blizu plasmana u Ligu prvaka, no onaj najvažniji trofejni korak je izostao. Nakon što je na igrače i trenere potrošio oko 600 milijuna eura da uđe u Ligu prvaka ili osvoji neki trofej, Moshiri mora pronaći način da se izvuče iz problema da sljedeće sezone ne bi, umjesto na Emiratesu, Etihadu ili Anfield Roadu, Everton gostovao u Readingu ili Bristolu. Evertonovi navijači tražili su od Moshirija da smijeni one koji im nisu po volji, ali je on to odbio i stao iza svojih najbližih suradnika.

Težak raspored

- Vjerujem u svoje suradnike i menadžera Franka Lamparda, razumijem veliko razočaranje naših navijača, nema nikakve sumnje da sam i ja griješio i vukao krive poteze, ali samo ja znam koliko sam novca uložio u ovaj klub. Ovakvim načinom razmišljanja nećemo postići ništa i samo ćemo si otežati i ovako tešku situaciju - istaknuo je vlasnik Evertona Farhad Moshiri.

Everton će u sljedećem kolu gostovati kod West Hama kojeg vodi bivši menadžer Evertona David Moyes, a kako jedna nevolja nikada ne dolazi sama, potom slijede dvoboji s Arsenalom i Liverpoolom. No, koliko god bilo loše stanje na Goodison Parku, zona spasa je za deveterostrukog prvaka Engleske udaljena samo jedan bod. Frank Lampard je prošle sezone bio spasitelj, no od heroja postao je gubitnik na rubu otkaza...

Linker
24. travanj 2024 19:17